FENG SHUI ASTROLOŠKI POTENCIJALI ZA 2021.

plemenitost, snaga, društvenost, empatija su osobine koje treba onaj koji vodi druge

Što možete pročitati u ovom tekstu?

  • osvrt na astrološke potencijale 2020. godine
  • koja energija vlada 2021. godinom
  • koje potencijale omogućava
  • kako se kreće energija kroz 12 mjeseci
  • kako iskoristiti potencijale koji nam se pružaju

Kalendarska 2021. godina je počela, ali prema Feng Shui astrologiji još nismo energetski zagazili u nju. Tek početkom veljače starta godina s novim astrološkim potencijalima.

Pomalo se čini besmisleno govoriti o ovoj temi ako se prisjetimo što se dogodilo s prošlogodišnjim potencijalima. Još stoji crno na bijelo što sam Vam o tome pisala i možemo se svi zajedno zapitati tko tu koga laže; ja Vas, zvijezde mene ili smo zajedno u struji koja nas nosi tamo amo bez naše volje.

Mi smo premaleni da bismo utjecali na zvijezde, ja pak ne znam zašto bih Vam lagala; nemam nagrade ni pokude od toga. Dakle, što je sa spominjanim potencijalima?

Potencijali su upravo to što ta riječ govori:  potencijal je općenito ukupnost snage, moći, mogućnosti, sposobnosti (WIKIPEDIJA). Potencijali su mogućnosti, prilike i svatko ih prima drugačije i u drugoj mjeri. Dragi B.Š.Johnny je rekao: ” Ponekad čujem da je svijet pozornica i da svatko dobiva po zasluzi … “.

2020. vladala je energija metala

Potencijali za prošlu godinu su nas trebali obilježiti radošću, zabavom i pobiranjem plodova svoga rada, naplatom uloženoga, zaradom i materijalizacijom. Netko je uspio doseći te potencijale, ali globalno gledajući, većina nas nije.

Kada uzmemo u obzir što nam je prošla godina pružila moglo bismo reći da su potencijali zakazali. No, nema boljeg pokazatelja ravnoteže i neravnoteže nego što je praćenje energije oko sebe i unutar sebe. Ako smo u mogućnosti primiti potencijale koji su nam omogućeni to znači da je sve u ravnoteži; mi i naš okoliš. Ako se dogodi nešto posve suprotno to je pokazatelj velike neravnoteže.

2020. godina je stoga odličan prikaz ekstremne neravnoteže u nama i oko nas.

2021. PREFERIRA BIJELI INTERIJER UZ NJEŽNI DODATAK BEŽ BOJE. ENERGIJA ZEMLJE TAKO HRANI ENERGIJU METALA.
2021. PREFERIRA BIJELI INTERIJER UZ NJEŽNI DODATAK BEŽ BOJE. ENERGIJA ZEMLJE TAKO HRANI ENERGIJU METALA.

Kako je 2020. bila pod vladavinom energije metala koja se stara o novcu, tada možemo lako shvatiti koliko je sve u vezi s novcem u neravnoteži. Dugo je već tako, možda oduvijek, ali sada je težina jedne vreće toliko veća da je neravnoteža posve izbacila iz osi čitavu planetu. Svi potencijali su zakazali.

Što je s radošću i slavljem? Te smo potencijale koristili i prigrlili tek unutar svog osobnog svemira. Budimo iskreni, ipak smo se veselili, družili i zabavljali. Doduše, dozirano kao na apotekarskoj vazi, ali na svu sreću, nemoguće je spriječiti dušu da zbori, a ona uvijek zbori ljubavlju i radošću.

Upravo tu započinje povratak u ravnotežu.

Negdje između uspona i padova, između ravnoteže i neravnoteže, između potencijala i postignuća moramo se sjetiti da je lijek u davanju, u voljenju, u brizi za drugoga.

Godina 2021. te potencijale omogućava, ali i traži. 

Feng Shui astrologija 2021. godine

Kao i prošlom godinom, energija metala će vladati i ovom godinom. No, prošlogodišnji metal je mala beba za ovogodišnji. Dok je prethodna energija bila vesela, razdragana, sklona užicima i zabavi, ova energija je stroga, odrješita i odlučna. 

Ovo je energija vođe, Oca, hranitelja, mentora!

SNAGA ČOPORA JE U VODSTVU, HRABROSTI, MUDROSTI I JEDINSTVU.
SNAGA ČOPORA JE U ISPRAVNOM VODSTVU, HRABROSTI, MUDROSTI I JEDINSTVU ZAJEDNICE. NAJBOLJI UČITELJ NAM JE PRIRODA.

2021. će od svake osobe tražiti da skupi osobnu snagu, odvažnost i mudrost u jednu točku i postane vođa samog sebe ako ne želi da ga nosi snaga drugog, snaga jačega.

Nije više vrijeme da plivamo kamo nas val nosi. Ova nam godina omogućava da izaberemo put uspinjanja. Nikada nije bilo važnije, kao upravo sada, slijediti vodstvo koje će nas snažiti, krijepiti i pokazati nam prosperitet.

Ptice i ribe djeluju, kreću se savršeno bez vidljivog vodstva. Sinkronizirano kretanje u jatu im omogućava napredak sa što manje otpora. Takvo vodstvo mi trebamo potražiti; ono koje unutar nas govori što treba onome pored nas. Slijediti vođu znači biti vođa u isto vrijeme. To je iznimno važna i odgovorna uloga. 

Kada nas vodi empatija i kada svoje djelovanje usmjeravamo u korist i ljubav drugih tada postajemo vođa u sjeni, ali da bismo takvi bili mi moramo sebe voditi tim putem. Svaka riba ili ptica u jatu zna da vodeći sebe vodi cijelo jato, da osluškujući one uz sebe kreće se po tom vodstvu i tako cijelo jato postaje jedan organizam koji se kreće za dobrobit svakog pojedinca.

ENERGIJA GODINE TRAŽI SNAGU KOJA DOLAZI IZ JEDINSTVA
ENERGIJA GODINE TRAŽI SNAGU KOJA DOLAZI IZ JEDINSTVA

Preuzimanje odgovornosti, samodisciplina, pružanje pomoći i zaštite potrebitima će biti prevladavajuća energija. Ova godina neće tolerirati lijenost, guranje glave u pijesak, škrtost,  nemar za drugoga. Bit će nemoguće postati sretan uz zavaravanje da nismo važni, da nismo snažni, da nemamo moć, jer ova godina upravo te potencijale će neprestano pružati. 

Energija godine će nam omogućavati procvat i prosperitet. Hoćemo li te potencijale prigrliti,kao i uvijek, ovisit će o nama. 

2021. VLADA ENERGIJA METALA KOJU PREDSTAVLJA BIJELA BOJA
2021. VLADA ENERGIJA METALA KOJU PREDSTAVLJA BIJELA BOJA

Kako će se energija kretati kroz godinu?

VELJAČA – odmah na početku energija će pokazati kako promjena može bit teška. Svaki naš pokušaj da se oslobodimo energije prethodne godine biti će usporen. Stoga savjet; strpljenje!

OŽUJAK i TRAVANJ će nam omogućiti upravo ono što očekujemo od tih prvoproljetnih mjeseci; energiju rasta, aktivnosti, ideje i kreativnosti, zdravlja i poleta. Savjet; krenite punom parom u kreiranje godine pred vama, u ostvarivanje života koji obiluje ponuđenim potencijalima.

SVIBANJ će donijeti stabilnu energiju koja će voditi ka svijanju gnijezda, potrebom za podrškom i partnerskom nježnošću. Savjet; ono što nam treba, to moramo i pružati.

BIJELE LONČANICE ĆE BITI U SKLADU SA ENERGIJOM GODINE. BIJELA ORHIDEJA JE LIJEP POKLON ZA OVU SNAŽNU GODINU
BIJELE LONČANICE ĆE BITI U SKLADU SA ENERGIJOM GODINE. BIJELA ORHIDEJA JE LIJEP POKLON ZA OVU SNAŽNU GODINU

LIPANJ će biti dobar mjesec za stvaranje planova.  Ljeto se primiče i idealno je vrijeme za malo mira i meditiranje. To će nam biti potrebno da bismo izdržali energiju ljeta, da ostanemo fokusirani. Savjet; meditacija, lagane šetnje uz vodu ili mirnu prirodu. 

SRPANJ energija će biti na vrhuncu, topla, emotivna, dinamična. Pravi ljetni mjesec koji će pozivati na slavlje, druženja i ljubav. Savjet: ne radite previše, uživajte u energiji koja se nudi. Izbjegavajte svađe, rasprave i nesuglasice tijekom ovog mjeseca.

KOLOVOZ nudi kratki odmor, promišljanje o učinjenom i propuštenom, skupljanje snage i mudrosti za dalje. Moguće je okrenuti novu stranicu u životu. Savjet: ne srljajte, prespavajte nagle odluke i pozovite strpljenje prije nekog drastičnog poteza. 

RUJAN – energija će biti topla, srdačna, društvena i zabavna. Ipak bit će nešto manje temperamentna nego srpanj i kolovoz. Ovo je mjesec uživanja u plodovima rada i truda. Savjet: opustite se, družite se. Ako imate neki nezavršeni posao, ovo je dobar mjesec da ga privedete kraju.

BIJELA BOJA I OKRUGLI OBLIK PRIPADAJU ENERGIJI METALA KOJI VLADA GODINOM. ZA ONE KOJI VOLE APSTRAKTNU UMJETNOST OVA SLIKA MOŽE BITI ODLIČAN AKTIVATOR POTENCIJALA I PODSJETNIK DA SMO MI, KAO I ČITAV UNIVERZUM TEK VIBRACIJA ATOMA I MOLEKULA ..
BIJELA BOJA I OKRUGLI OBLIK PRIPADAJU ENERGIJI METALA KOJI VLADA GODINOM. ZA ONE KOJI VOLE APSTRAKTNU UMJETNOST OVA SLIKA MOŽE BITI ODLIČAN AKTIVATOR POTENCIJALA I PODSJETNIK DA SMO MI, KAO I ČITAV UNIVERZUM TEK VIBRACIJA ATOMA I MOLEKULA ..

LISTOPAD – energija godine će biti najsnažnije tijekom ovog mjeseca. U pozitivnom smislu mogli bismo biti organizirani i djelotvorni, u negativnom mogli bismo postati arogantni. Savjet: budite fokusirani, održite svrhu i svoj cilj 

STUDENI će imati stabilnu energiju koja ne dozvoljava ništa novo. Ne selite se, ne započinjite nove poslove i projekte tijekom ovog mjeseca. Naprosto, držite se poznatog. Savjet: budite postojani, uravnoteženi. 

PROSINAC i SIJEČANJ 2022 – na prelasku iz jedne kalendarsku godinu u drugu nude nam se dva mjeseca s rastućom energijom. Iako su upravo ovi mjeseci poznatim kao pasivni i s padajućom energijom, trebali bismo prigrliti ovo što se nudi; kreativnost, fleksibilnost, komunikativnost. Nudi nam se ostvarivanje zamisli i snova. Savjet: budući da godina koja dolazi neće dozvoljavati niti poticati akciju, ambiciju i rast dobro je iskoristimo maksimum potencijala koji nam omogućavaju prosinac 2021. i siječanj 2022.

Kako da privučemo navedene potencijale?

Egoizam, aroganciju, želju da kontroliramo druge i umišljenost moramo iscijeliti unutar sebe. Moramo biti nježni prema sebi, ali odlučni, mudri, snažni i postojani u odluci da činimo dobro onome pored sebe, da budemo zaštitnici ljudske dobrote, dostojni povjerenja i poštovanja svakog bića.

Pomažimo, darivajmo, poučavajmo, podupirimo, razgovarajmo, još više – slušajmo. Pokušajmo svakome biti Otac, onaj koji zna, koji liječi, koji vodi, koji omogućava, koji poštuje, koji preuzima odgovornost.

U FENG SHUIU PLANINA PREDSTAVLJA MOĆ, SNAGU, MUDROST I ZAŠTITU - OCA
U FENG SHUIU PLANINA PREDSTAVLJA MOĆ, SNAGU, MUDROST I ZAŠTITU – OCA

Kada veliki broj ljudi bude davao, uvažavao i podupirao drugoga, tada će postati snažniji od onih koji uzimaju, onemogućavaju, zastrašuju. Vaga će energiju iz neravnoteže pokrenuti ka ravnoteži. 

To nam je raditi na svakodnevnoj razini. Pri slučajnim susretima, pri svakodnevnoj suradnji s drugima, u privatnim i poslovnim odnosima, sa životinjama i biljkama, s vidljivim i nevidljivim. Prilikom jutarnje higijene pogledajmo se u ogledalo i prisjetimo se svih blagoslova koje imamo i zahvalimo na novoj prilici da to podijelimo. 

Činimo to svaki dan svjesno, uz podsjećanje, s naporom ako treba, sve dok ne postane usvojeno, nesvjesno, neophodno kao disanje.

VRIJEME JE ZA BIJELI INTERIJER
VRIJEME JE ZA BIJELI INTERIJER

Feng Shui mjere kojima možemo pojačati i privući potencijale

Energija metala koja vlada godinom veže se uz sjeverozapad, te sivu i bijelu boju, te boje metala.

Potražite sjeverozapad svoga doma i to mjesto ili tu prostoriju održavajte čistom i prozračnom. Postavite neku bijelu keramičku ili metalnu vazu ( sa svježim cvijećem ) ili figuru/ sliku nekog sveca ili osobe čije Vas osobine inspiriraju, čiji Vas život potiče u nastojanju da slijedite put ispravnosti, istine i ljubavi.

Moj osobni izbor za potenciranje sjeverozapada tijekom 2021. je slika Isusa u bijelom okviru. Njegovu snagu vođe, koju nisu umanjila ni stoljeća koja su prohujala, je bila u davanju, nježnosti i ljubavi.

PRINCE OF PEACE, SLIKA AKIANE KRAMARIK

Osmislite svoj sjeverozapad, dekorirajte ga vrlinama koje želite slijediti i ne posustajte.

Sretno! 

Želite li saznati kako je živjeti svakodnevni Feng Shui i koje je promjene prošla moja obitelj prihvaćajući Feng Shui u život, pročitajte E-knjigu Na putu vode i vjetra!

Želite li otkriti više o Feng Shuiu prijavite se za primanje dodatnih savjeta, ponuda ili inspiracija! Na poklon ćete dobiti E-knjigu Priča o 5 elemenata. Ne želite li se prijaviti, knjigu možete kupiti.

Želite li izradu Feng Shui projekta, Osobnu astrološku analizu ili imate pitanja, pišite mi! 

 

I want this!

You may also like