FENG SHUI U DJEČJOJ SOBI

Što možete naučiti u ovom postu?

  • Kako urediti dječju sobu
  • Idealne strane svijeta za  dječju sobu
  • Koje boje i dekoracije su povoljne
  • Izbor i smještaj kreveta
  • Odnos roditelja i djece ( Bezuvjetna ljubav )

Idealna dječja soba je ona u kojoj će se dijete osjećati sigurno, opušteno, voljeno, razigrano, potrebno, podržano, motivirano, uspješno .. Ukratko, soba koju će osjećati kao svoju drugu kožu.

Feng Shui uređenje dječje sobe može pomoći da se stvore upravo ti potencijali.

Ljeto nam je pri kraju, nova školska godina samo što nije počela. Ona predstavlja novi početak, novi potencijal, novu energiju. Ako postoji neko vrijeme koje je savršeno za uređenje dječje sobe onda je to početak nove školske godine.

Djeca se mijenjaju, rastu, tijekom ljeta su stekla nova poznanstva, nova iskustva, možda i prve simpatije ili razmirice. Sve ih to uči odnosima i odlučujuće je kako će se razvijati empatijski, socijalno, emocionalno .. Početak škole ih vodi ne samo u novo nastavno gradivo, već i u nove životne lekcije.

Nije jednostavno biti dijete, čini im se. Puno je toga što se mora naučiti, puno ih očekivanja guši, o nesigurnosti u sebe i svoje mjesto pod Suncem da ne govorimo.

Uz to, kao najvažnije, dolazi stanje u obitelji, jer ona je baza i utočište. Odnosi među roditeljima, njihov odnos sa drugima, financijsko stanje, aktivno roditeljsko sudjelovanje u dječjim događajima, zanimacijama i emocijama djeca upijaju kao spužve i na osnovu toga stvaraju obrasce iz kojih bi kasnije trebali izvući pouke, ali nikako hodanje po toj istoj stazi.

Zbog svega toga uređenje dječje sobe je iznimno važno. Zato je dobropred početak školske godine obnoviti im sobu, pročistiti staru energiju i unijeti novu.

Dječja soba mora biti apsolutno podržavajuća tako da djeci omogući razvoj, rast, koncentraciju, aktivnost, kreativnost, zdravlje na svim razinama.

Djeci treba prostor koji je samo njihov tako da mogu, kada to požele, pozvati prijatelje na druženje, da mogu učiti, da mogu sanjariti ili da se mogu zavući u svoja 4 zida i prepustiti se obnavljanju i pokušaju razumijevanja osobnih stanja i emocija.

Idealne strane svijeta za dječju sobu prema Feng Shuiu

Istok i jugoistok

su idealne strane svijeta za dječju sobu, jer pripadaju energiji drveta koje stvara energiju zdravlja, kreativnosti, aktivnosti, mladosti. Naravno, nije uvijek moguće imati idealnu Feng Shui orijentaciju stana i prostorija.

Stoga, ako ne postoji mogućnost da je dijete u navedenim zonama, a ako imate više djece neće niti moći svi biti u istočnoj ili jugoistočnoj zoni, tada je dobro dijete smjestiti u prostoriju koja joj/mu odgovara prema osobnom Ki broju.

ZID U DJEČJOJ SOBI KOJI POTIČE KREATIVNOST

Da biste saznali Ki broj  svog djeteta preuzmite KRATKI VODIČ ZA FENG SHUI i u njemu pronađite tablicu za određivanje Ki broja.

Za dijete sa Ki brojem 1 će odgovarati soba na sjeveru, za dijete sa Ki brojem 2 će odgovarati soba na jugozapadu, za dijete sa Ki brojem 3 će soba na istoku i za ono sa KI brojem 4 JI biti idealna, ali će ga/ju podržati i sjeverna zona. Za dijete sa Ki brojem 5 će odgovarati soba u jugozapadnoj i sjeveroistočnoj zoni, za dijete sa Ki brojem 6 je idealna sjeverozapadna zona, dok za dijete sa Ki brojem 7 je idealna zapadna zona. Dijete sa KI brojem 8 će odgovarati sjeveroistočna zona, a za ono sa Ki brojem 9 je idealna južna zona.

Budući da navedene zone predstavljaju jednaku energiju kao i osobna energija djeteta, smještaj dječje sobe na taj način će im omogućiti da se odmah osjete opušteno i da prostor prepoznaju kao svoj.

U tekstu 5 elemenata i njihovi manje povoljni aspekti je opisano kako biti previše uronjen u svoju energiju može odvesti osobu u neravnotežu.

U slučaju da se dijete smjesti u prostoriju koja pripada njegovoj osobnoj energiji važno je pri uređenju primijeniti energiju drveta kao osnovnu energiju koja treba prevladati u dječjoj sobi, te i one energije koje će stvoriti ravnotežu u odnosu na stranu svijeta.

Na primjer; ako je dijete rođeno u energiji vatre i smjestite ga u zonu juga koja pripada energiji vatre, te dodate energiju drveta koja će dodatno ojačati vatru, vjerojatnost je da će dijete početi kroz neko vrijeme osjećati pritisak, nervozu koja vodi u dekoncentraciju i ispade, te raspršenost. Previše energije vatre nije lako podnijeti, jer je to vrlo snažna energija koja se lako otme kontroli.

U ovom slučaju bi bilo dobro da uređenje sobe bude dobro izbalansirano; drvo je najbolji materijal za namještaj jer će stvarati potencijale energije drveta koji i trebaju za dijete i njegov razvoj i napredak. Pisaći stol bi se trebao smjestiti na istok ili JI sobe jer te zone će omogućiti kreativnost i napredak pri učenju. To sve predstavlja energiju drveta koje hrani vatru, odnosno dijete. Krevet uvijek mora biti uz najjači zid  – bez prozora i vrata iza glave. Uzglavlje kreveta je potrebno jer će kao i zid predstavljati kornjaču za dijete. Potrebno je primijeniti još i energiju zemlje ( žuta i smeđa boja, te kvadratni oblik ), jer zemlja će i vatru i drvo malo sputati i tako stvoriti balans. Bijeli zidovi će bit najbolje riješenje, a na prozorima bijela zavjesa sa kvadratnim dekorom ili mustrom.

SOBA ZA DIJETE MANJEG UZRASTA

Boja zidova u dječjoj sobi

Feng Shui daje smjernice kako odabrati boju zidova, ali svakako pokušajte izbjeći neekološke boje za dječju sobu.

Preporuka je da su zidovi bijeli jer sobe u današnjim stanovima i kućama često nisu dovoljno velike, te će ih bijeli zidovi činiti većima i prozračnijima. Primjena prenaglašenih boja može nepovoljno djelovati na nervni sustav, te ga pojačati ( presnažne boja kao crvena i narančasta ) ili umrtviti ( tamnoplava i tamnosmeđa ). Ravnoteža uvijek treba biti prioritet.

Stoga, želite li u dječjoj sobi upotrijebiti boju koja hrani dijete ili boju koja mu pripada prema Ki broju dobro je da je to manje intenzivna boja ili ako volite snažne boje i osjećate da će djetetu to trebati obojite samo jedan zid.

Plavu boju ne stavljate iza leđa, već uvijek tako da se u nju gleda. Žuta je dobra za iza leđa jer kao energija zemlje će predstavljati planinu i zaštitu. Crvena i narančasta može biti u detaljima; oslikano sunce na zidu, cvijet  i slično. Zelena je uvijek poželjna jer će kao energija drveta stvarati potencijale koji su za djecu neophodni.

Boja marelice je poželjna tek kada imate djevojku za udaju, jer ta boja priziva partnerstvo i na taj se način koristi u Feng Shuiu. Iz istog razloga se ne koristi niti za spavaću sobu, jer bi mogla nastati gužva u bračnom krevetu koji je namijenjen za dvoje … nikako za troje.

ENERGIJA DRVETA U SOBI TINEJDŽERA

Dekoracija na zidovima i stil uređenja

Slike ili posteri trebaju biti veselih motiva i boja. Tinejdžeri će htjeti sami dekorirati svoje zidove i treba im to dozvoliti. Nije poželjno imati postere tragično preminulih zvijezda, ali važnije je što je dovelo do izbora koje je Vaš tinejdžer odabrao.

Npr; moj 13ogodišnji sin na zid je stavio veliki poster grupe Nirvana i sliku grupe Queen. Pjevač jedne grupe je izvršio samoubojstvo, drugi je umro od bolesti koja je došla kao posljedica prerazuzdanog života. No, moj sin sluša njihovu glazbu, divi se snazi njihove kreativnosti i stvaralaštva. Razgovarajući s njim o njegovim junacima vidjela sam da oni za njega predstavljaju uspjeh, hrabrost da se istaknu i budu svoji i drugačiji i da mu se taj žanr glazbe sviđa, te sam odobrila izbor njegovog dekora za sobu.

Da nisam, to bi govorilo više o meni nego o njemu.

Kada djetetu nešto branite, a da mu ne pojasnite ili ne razgovarate o tome, u njemu ćete stvoriti revolt te će dijete svejedno činiti po svome, samo što o tome nećete biti upućeni. Također pokazuje na što ste Vi sami fokusirani. Vidim li ja u Kurt Cobainu ili Freddie Mercuryiu tragičnu osobu ili umjetnika? Namećem li ja svom sinu glazbu ili junake koje treba slijediti u životu? Kreiram li ja život svome sinu po svom osobnom stilu ili ga potičem da razvija svoj i samo svoj put i način izražavanja? Jesam li ja roditelj koji podržava ili roditelji koji određuje? Prihvaćam li dijete kao zasebno biće koje nije produžetak mene, već apsolutno savršeno i zasebno biće koje mora i hoće hodati svojom stazom života?

To se zapitajte pri uređenju dječje sobe, ali i pri odgoju djeteta. Možda Vam se čini nevažan detalj razgovarati sa svojim 7 ,14 ili 18 godina starim djetetom o njegovim željama pri boji zida, posteljine ili dekoracijama, ali to je vrlo važno. Sve je povezano! Sve je energija!

Ono što činite danas će se odraziti na ono što će biti sutra, jer treba vremena da se potencijali koje neka energija stvara pokrenu, stabiliziraju, zadrže te na koncu djeluju. Boja koju primijenite u sobi će započeti svoj energetski ciklus i on će se pokazati nakon nekog vremena. Isto tako, način na koji uvažavate osobnost svog djeteta će odrediti njegov nivo samopouzdanja, ali i pouzdanja u Vas. To će odrediti Vaš uzajaman odnos.

Želite li ispuniti svrhu koju kao roditelj imate postavite svoj ego daleko i imajte na umu da dijete nije Vaše, da nije Vi! Budite zahvalni što Vas je odabralo da ga usmjeravate, podržavate, brinete o njemu. Volite ga i primijenite mudrost koju ste stekli. Razvijajte se zajedno sa svojom djecom, dozvolite da Vam budu učitelji. Djeca su intuitivna i iskrena, što se u odrasloj dobi izgubi ako tako dozvolimo, ako to ne razvijamo. Društvo nam to čini, jer lakše je kontrolirati jednaku masu, nego probuđenog pojedinca. Ipak, za opći, globalni napredak je važno biti upravo probuđeni pojedinac! Svatko je važan! Svaka osoba svojim mislima i djelima stvara energiju koja će se odraziti na svekupno postojanje.

Želite li bolji svijet, život vrijedan življenja, počnite od sebe i svojih stavova, misli i djela. Odgajajte dijete koje misli svojom glavom i koje osjeća bilo čitavog svijeta. Ono što živimo danas je posljedica čina naših roditelja i nas samih, ono što stvaramo sada će biti budućnost naše djece. Zato treba misliti još dalje i učiti djecu da postanu svjesni, da probude svoju vezu sa prirodom, Univerzumom, da znaju važnost sebe i onoga što čine jer to je njihova budućnost i budućnost njihove djece.

Moja bi Kći sada rekla; „ Samo sam te pitala jeli dobro da ovaj zid bude u tapetama sa motivom opeke, a ti opet odeš na te svoje energije i važnost pojedinca!“

Da, rekla bi ona tako, ali ja znam da je ona čula ono što sam nastojala probuditi u njoj, da ona ima svoje misli i stavove zbog kojih se može činiti da nismo na istoj valnoj dužini, zbog kojih će ponekad drugima činiti da su moja djeca odviše slobodna ( moja bi mama rekla – teško odgojiva ), ali jeli išta od toga važno osim činjenice da djeca koju imam rastu u našem domu sigurna i otvorena prema nama i prema svijetu, da su svoji daleko više nego moji, da će pomicati granice jer samo je to prilika da spasimo planetu, da stvorimo bolji svijet, da učinimo život dostojan Izvora iz kojeg svi dolazimo?! Može li išta biti važnije nego da budemo zrcalni odraz Neba, kako Feng Shui i smatra naš život na zemlji i po tome je stvorio svoja pravila i tumačenja!

Vjerujem se da vidite važnost uređenja dječje sobe, da vidite povezanost svega. Feng Shui je samo tehnika koja pomaže da se sve što postoji protumači i poveže u cjelinu koja će biti za dobro svih.

VESELA DJEVOJAČKA SOBA SA NEPOVOLJNOM POZICIJOM KREVETA ZBOG PROZORA IZA LEĐA

Položaj kreveta je od izuzetne važnosti.

Krevet je potrebno smjestiti u zonu sobe koja odgovara djetetu ili, ako to nije moguće, usmjeriti tjeme glave ka smjeru koji pripada ili podržava dijete.

Ki 1 – pripadajuća zona sjever, podržavajuća zona JI, istok, jug

Ki 2 – pripadajuća zona JZ  , podržavajuća zona SI, zapad, SZ

Ki 3 – pripadajuća zona istok, podržavajuća zona JI, sjever, jug

Ki 4 – pripadajuća zona JI,  podržavajuća zona istok, jug, sjever

Ki 5 –  pripadajuća zona je centar u kojem nije dobro boraviti,  podržavajuća zona SI, SZ, zapad, JZ

Ki 6 – pripadajuća zona SZ, podržavajuća zona zapad, JZ, SI

Ki 7 – pripadajuća zona zapad, podržavajuća zona SZ, JZ, SI

Ki 8 – pripadajuća zona SI, podržavajuća zona JZ, SZ, zapad

Ki 9 – pripadajuća zona jug,  podržavajuća zona istok, JI, sjever

Posteljinu na krevetu birajte od prirodnih materijala, boje i oblici oslikani na posteljini se mogu uz pomoć 5 elemenata dobro upotrijebiti za osnaživanje djeteta ili dovođenja u ravnotežu. Motive i kombinacije boja treba birati ovisno o dobi djeteta; veselo i razigrano za manju djecu, mirnije za tinejdžera.

Na primjer; za dijete sa Ki 8 je dobra posteljina u žutim tonovima i oslikanim krugovima ( zemlja + metal ). No, ako je soba u zemljanoj zoni, te i krevet u zemljanoj zoni koja je pripada djetetovoj energiji, tada bi još zemlje bilo previše i stvorilo bi neravnotežu što bi dovelo do toga da dijete postane pasivno, sporo, neodlučno. U tom slučaju možete na posteljini primijeniti zelenu ili bijelu boju, te valovite vodoravne pruge ili krugove ( drvo koje kontrolira zemlju  i metal koji ga slabi ).

Kada je dan sunčan prebacite posteljinu preko prozora da prikupi sunčeve energije i yangizira se.

Idealan krevet u dječjoj sobi

Drveni krevet sa uzglavljem i drvenom podnicom, te madracem bez metalnih opruga je najbolji izbor. Dobro je da prostor ispod kreveta bude slobodan da bi se mogla redovno čistiti prašina i onemogućiti zastoj energije.

Mora li dvoje ili više djece boraviti u jednoj sobi i odlučite se za krevete na kat dobro je svako dijete osnažiti posteljinom koja mu odgovara. Budući da će donji krevet patiti od stiskajuće energije gornjeg kreveta, a gornji od stiskajuće energije stropa potrebno je primjenom energije vatre koja je snažna i rasprskujuća, te energijom drveta koja je raste ka gore izbalansirati nastalu nepovoljnost; postaviti uz svaki krevet manju lampu sa sjenilom okrenutim ka gore, te na zid pored kojeg su kreveti oslikati ili postaviti tapete vertikalnih linija ili s motivom npr žirafe ( dugi vrat, pogled ka visini ), drveće, bambusova stabla ( rast ka gore ).

U sobi osim pisaćeg stola i kreveta bi trebao biti ormar, te polica za knjige i druge stvari koje dijete treba i voli.

Prozračivanje sobe svakog dana je vrlo važno, kao i pospremanje igračaka i ostalih stvari svaku večer prije spavanja. Ne pospremljena soba stvara nemirnu energiju te će biti teže zaspati i imati miran i okrepljujući san. Buđenje u urednoj sobi otvara mogućnost stvaranja nove energije.

SOBA TINEJDŽERA SA PROSTOROM ZA DRUŽENJE

Ostalo važno za dječju sobu

Kao i za sve druge prostorije, Feng Shui i za dječju sobu traži da je pravilnog oblika bez utora i kosih zidova. Na taj način neće postojati brid koji stvara oštru energiju, Chi koji reže, te će i sve strane svijeta biti jednako zastupljene u sobi. Ako postoji neko udubljenje dobro je u njega staviti ormar i na taj način „izravnati“ zid.

NEPRAVILAN OBLIK SOBE “IZRAVNAT” SA ORMAROM

Drveni pod ( parket ) je najbolji za dječju sobu. Ne koristite umjetne osvježivače prostora. Prozračujte i koristite po potrebi eterična ulja. Biljke ne držite u dječjoj sobi. Zavjese ili zastore na prozorima neka su od prirodnih materijala, a boje i motive uskladite sa stranama svijeta i potrebnim energijama. Rasvjeta je važna; što više dnevnog svjetla, na pisaćem stolu radna lampa, uz krevet manja lampa. Čitajte djeci prije spavanja umirujuće priče i razgovarajte o proteklom danu. Tako ćete naučiti dijete da obavlja redovito samoanalizu i analizu događaja u kojima je bilo ili svjedočilo, te ih tako otpusti i bude spremno za novi dan i nove izazove.  

Ostalo važno za dobar odnos sa djecom

Današnja djeca nisu slična nama. Mi smo bili poslušni, oni su buntovni. Mi smo smatrali da je roditeljska riječ zakon jači od svega na svijetu, današnja djeca misle svojom glavom. Mi smo se kretali sa masom, radili što i drugi, oni rade po svom.

Želite li dobar odnos sa djecom morate prihvatiti tu činjenicu. Drugo vrijeme je došlo i naša su se djeca prilagodila.  Sve je ubrzano, sve se događa odmah. Nije ovo tema o tome jeli to vrijeme sada dobro ili nije. Riječ je o tome da smo ovo što imamo danas stvorili mi i naši roditelji,  naša su se djeca uspješno prihvatila nastalo stanje dok mi pokušavamo odgajati djecu prema starim pravilima jer to su ona koja su nam poznata.

Da, odgoj koji smo mi imali je prepun kvalitetnih lekcija, usadio nam je puno obzira, discipline, manira i drugih osobina vrijednih divljenja. Svaka čast našim roditeljima!

No, naša djeca vibriraju sa današnjim poretkom i onaj roditelj koji to ne prihvati kao neizbježno, imati će osjećaj da mu dijete ne ide pravim putem, da ga dijete ne razumije, ne sluša i na koncu, da se nikako ne slažu i nemaju blizak odnos.

Najprije, mi roditelji moramo odbaciti očekivanja od naše djece. Mi im moramo pomoći da se otkriju i ostvare, nikako kako da ostvare naše želje u vezi s njima.

Najvažnije je zapravo pitanje bezuvjetne ljubavi.

Ona teče u smjeru od roditelja prema djetetu, ne i obratno!

SAMO BOŽJA I RODITELJSKA LJUBAV SU BEZUVJETNE

Roditelj bezuvjetno voli svako svoje dijete. Zauvijek. No, dijete nema iskustvo niti znanje o takvoj vrsti ljubavi. Da, vole nas naša djeca, budite sigurni u to, ali lako će se okrenuti i otići kad nađu put kojim  trebaju ići. Upravo tako treba i biti, upravo to i moramo kao roditelji usaditi svojoj djeci; hrabrost da idu svojim putem, da stvaraju, osjećaju, žive svoj život!

Bezuvjetna ljubav voli takvom snagom da uvažava, omogućava, stvara, predaje, tolerira, razumije apsolutno sve. Problemi se pojavljuju kada obrasce koje smo pokupili kroz naše djetinjstvo, odgoj koji smo imali, odnose između  naših roditelja i drugo prenesemo na odgoj naše djece i naš odnos sa njima. Mi se moramo osvijestiti i prekinuti taj obrazac.

Npr; djeca će si birati partnera s kojim će ponavljati našu bračnu situaciju. Ako to znate, tada ste svjesni koliko je važno živjeti skladan, iskren, podržavajući brak. Mi smo model ponašanja i življenja našoj djeci. Nismo li svi u mladosti bar koji put rekli da nešto nećemo nešto činiti kao naši roditelji, a nakon 20,30 godina se uhvatimo upravo u tome. To je obrazac i kada ga primijetite izađite iz njega.

Roditelj koji u svojoj mladosti ili djetinjstvu nije imao roditeljsku ljubav kakvu je trebao ostaje željan nje čitav život. No, dijete ne može nadomjestiti tu ljubav. U odrasloj smo dobi i treba prihvatiti odgovorno biti roditelj i ne prenositi svoje boli i frustracije na dijete.

Biti blizak prijatelj sa svojom djecom? Ne drži to vodu! 

Djeca svoju intimu moraju dijeliti sa vršnjacima, prijateljima i tako učiti i o odnosima izvan obitelji. Želite li znati sve o njihovom životu izvan kuće, trebate postići da oni to žele s Vama dijeliti, a ono što zadrže za sebe cijenite i ne izvlačite silom. Družiti se, biti otvoren, otvoreno se voljeti pred njima i s njima, to je obveza. Pričati o svemu i svačemu na dugačko i široko, šaliti se ponekad na njihov način i to je obavezno. No, očekivati da ćete biti najbolji prijatelji je naivno i nezrelo. Kao roditelj morate znati granice i postavljati ih. Za dijete i za sebe. 

OBITELJ JE TEMELJ NA KOJEM SE GRADI ŽIVOT

U slučaju sukoba djeteta i roditelja roditelj je taj koji bi trebao/ mogao prvi pružiti ruku mira. Zašto?

Zato jer ono što činimo, dijete gleda, opaža i uči, te će u nekom drugom slučaju ono znati da pružiti ruku mira znači voljeti. Osim tog, naša bezuvjetna ljubav ima funkciju bezuvjetnog oprosta. Dijete to ne može dati nama, ali će učiti od nas. Djeca će nam teže oprostiti naše greške, ali rado će to učiniti ako budu znali kako. Zato kada oprostite svom ( maloljetnom, ali i odraslom ) djetetu grube riječi i nekorektno ponašanje, učite ga oprostu i ljubavi. Tek tada ćete moći isto primiti nazad.

Naša djeca će spoznati bezuvjetnu ljubav tek tada kada postanu roditelji! Tada će nas razumjeti, a svoje dijete bezuvjetno voljeti. Na taj se način kreće i širi takva vrsta ljubavi – ka naprijed!

Kao roditelji moramo ego znati potpuno obuzdati. Mogli biste kroz godine svašta čuti od svog djeteta. I što s tim? Hoćete li se duboko uvrijediti ili ćete kao odrasla osoba shvatit da postoji problem o kojem treba razgovarati? Da postoji nešto što ste Vi svome djetetu ponudili kao model ponašanja?

Uvijek krenite problem rješavati od sebe. Uvijek.

Kako se nosite sa stresom, kakav Vam je stav prema obavezama, kako vodite brigu o sebi i svom zdravlju, svojim emocijama, kako se ponašate prema svojim roditeljima, prijateljima, kakve stavove imate i jeste li otvoreni prema svijetu, prema budućnosti? Možete li priznati svoje pogreške, možete li prihvatiti lako da je netko uspješniji, da netko ima dok Vi nemate? Jeli Vam istina i život u istini važan? Što radite u slobodno vrijeme, kako živite i odnosite se prema partneru? Jeste li sretni? Volite li svoj život? Volite li život sam po sebi? Priuštite li si samoću za resetiranje, za samoanalizu? Što čitate, jedete , pijete? Jeste li hrabri da se oblačite po svojoj volji, da govorite po svojoj volji, da živite po svom izboru? Ako radite ono što ne volite, kukate li ili dajete sve od sebe da to promijenite? Živite li preko svojih mogućnosti ili liježete u krevet baš po mjeri? Obrazujete li se dodatno, radite li na sebi i za sebe? Osvještavate li se?

Ako apsolutno iskreno odgovorite na ova pitanja vidjet ćete kakav model života dajete svojoj djeci. Da, oni čine po svome i daleko brže misli od nas, sve im se ostvaruje brže nego nama, ali oni će nesvjesno primiti obrasce od nas. Zato kao roditelji neprestano moramo  imati na umu važnost svog života i primiti odgovornost za to.

Biti roditelj je najteže zanimanje na svijetu, kaže se. Možda je tako, nije lako , ali je i veličanstveno. 

Moja me djeca čine daleko boljom osobom nego bih bila bez njih! Ne želim si dozvoliti biti lošija, samo bolja. Ne želim stagnirati, već ići ka naprijed. Ne želim zamjerati i držati se starih drama, već želim opraštati. Ja doista samo želim bezuvjetno voljeti i to je jedino što me zanima.

To je model ponašanja, osjećanja i življenja koji želim pokazati svojoj djeci.

LJUBAV JE KLJUČ ZA SVAKA VRATA

P.S. Ako ste se našli uvrijeđeni tijekom ovog teksta, ništa za to. Promotrite gdje ste ubodeni, osvijestite problem i krenite mu u susret. I zapamtite, djeca gledajući nas uče!

Želite li saznati kako je živjeti svakodnevni Feng Shui i koje je promjene prošla moja obitelj prihvaćajući Feng Shui u život, pročitajte e-knjigu Na putu vode i vjetra.

Želite li pročitati Priču o 5 elemenata prijavite se na blog i primit ćete pdf na poklon. Ako se ne želite pretplatiti, knjigu možete kupiti.

I want this!

You may also like