FENG SHUI I KORNJAČA

Što možete naučiti u ovom tekstu?

– kako biti zaštićen i siguran u životu

– kako imati podršku i osjećati se opušteno

– što su Feng Shui zaštitnici

– što je Feng Shui Kornjača

– što predstavlja Kornjaču

Feng Shui ima vrlo jednostavnu mjeru za živjeti siguran, podržan i zaštićen život.

Osnovna Feng Shui konfiguracija traži da kuća ( odnosno Vi )  ima zaštitu sa svih strana. U Feng Shui terminologiji svaki objekt ( kuća, zgrada, poslovna zgrada ) mora imati 4 zaštitnika. 

U svakodnevnom životu i svakodnevnim termina ti zaštitnici predstavljaju dobro pozicioniranu okućnicu, ogradu, voćnjak u neposrednoj blizini ili šumu, čak planinu i jezeru u nešto širem okolišu. U Feng Shui terminologiji oni se zovu Feniks, Kornjača, Tigar i Zmaj.

Danas želim govoriti o najvažnijoj zaštiti, o Kornjači.

Kada bih vam sada rekla da me ova tema inspirira toliko da se teško zaustavim i čini se da odlutam s teme, biti će kao da se ponavljam. Mene sve inspirira da pišem o Feng Shuiu i sve u Feng Shuiu me inspirira da pišem o životu. Za mene je to nerazdvojivo, a pokušat ću to i Vama pokazati.

Kažu da je Feng Shui kao stara kineska vještina za nas ezoteričan, nerazumljiv i stran. Možda jer koristi pojmove i simboliku Kine gdje je i nastao.  Usprkos tome, Feng Shui je posve primjenjiv i kod nas. Čak što više, mi živimo Feng Shui čak i kada to ne znamo.

U Feng Shuiu Kornjača je simbolični naziv za zaštitu iza leđa kuće.

Kornjača predstavlja zaštitu, sigurnost, dugovječnost, miran i postojan život. Kornjača nas štiti od presnažnih vjetrova i oluja, od nabujalih poplava. Bez Kornjače bismo bili podložnih hladnoći, nestalnim i nepredvidljivim promjenama.

Idealno je kada naša kuća ima nešto dalje veliko brdo ili još dalje, planinu iza leđa. U bližem okružju, Kornjaču predstavlja voćnjak, drvored ili visoka ograda.

Što znači – iza leđa?

To je pasivni prostor uz kuću, najčešće su na tom dijelu manji prozori ( od kupatila ili ostave ). U tom dijelu se ne zadržavamo duže u smislu opuštenog ljenčarenja na terasi, roštiljanja itd. U tom je dijelu vjerojatno i sjena, jer upravo to bi i stvorilo opisivanu orijentaciju ponašanja oko kuće.

Imati Kornjaču u vidu spomenutih pojmova je neophodno za dobar Feng Shui.

Naravno, čak i ako postoji brijeg i planina u nešto daljem okolišu, važno je imati i ogradu ili šumu/ voćnjak/drvored uz samu parcelu. Kada se postavlja ograda, strana svijeta će odrediti kakva će biti.

Čitavo selo ima Feng Shui Kornjaču, brdo kao zaštitu iza sebe.
SELO SA KORNJAČOM

Kuća bez ikakve zaštite, bez potrebne Feng Shui Kornjače.
KUĆA BEZ KORNJAČE

Saznajte osnove o 5 energija i njihove veze sa stranama svijeta koje će Vam pomoći da odredite kakvu ogradu, s kojom energijom, trebate.

Ako se leđa kuće nalaze npr u sjeveroistočnoj ili jugozapadnoj zoni, zoni zemlje, tada ograda može biti zid sagrađen od cigli. Može biti i od drugog materijala, ali tada energiju zemlje unosim kroz oblik  (ili boju ); pravokutne oblike dekoracije ili materijala ( ili žuto,smeđu boju ograde ). Naravno, važno je znati estetski unijeti potrebne energije, jer ako bismo sve oko kuće i u kući bojili prema osnovama Feng Shui 5 elemenata i njihovim bojama, bojim se da bismo imali kuću kao iz priče o Ivici i Marici. Samo bez bombona.

Ako su leđa kuće na istoku ili jugoistoku ograda će biti od žive ograde ili drvena i treba biti nešto viša neko uz bok kuće. Letvice ili način pletenja ograde bi bio vertikalnog oblika.

Kada je Kornjača u zonama zapada ili sjeverozapada ograda će biti od metala, a ako je na jugu … ne, nećemo zapaliti vatru jer je jug zona vatre, već  ograda može biti od bilja sa vatrenom energijom ili drvena ili zidana od cigle, ili u kombinaciji tih energija. Mogu se unijeti neki raspršeni deko-oblici da dočaraju energiju juga.

Na sjeveru ograda može biti metalna. Sa valovitim dekorativnim oblicima.

Sada kada smo postavili Kornjaču iza kuće, možemo ju prenijeti i dalje.

Kornjača unutar kuće

Feng Shui kreće izvana prema unutra. Sada kada smo pronašli i postavili svog Feng Shui zaštitnika Kornjaču iza kuće, možemo ući unutra.

Uloga Kornjače je da štiti leđa i ona to za kuću čini oblikovana u brijeg ili ogradu, ali može to činiti i za Vas, konkretno, za Vaša leđa. Svoju omiljenu fotelju, stolicu ili sofu postavite tako da dok sjedite imate jaki zid iza leđa. Jaki zid je onaj koji nema prozore niti vrata.

Stolice i fotelje trebale bi imati visok i jak naslon za leđa. Imate li sve, ovo nema nepovoljnosti koja bi Vam naškodila.

FOTELJA KORNJAČA

Naravno, ako primijenite i u ovoj situaciji znanje o 5 elemenata još ćete se bolje osjećati i biti posve usklađeni i sigurni u svom okružju.

Npr; moj Ki broj je 2, pripadam energiji zemlje, moja boja je žuta, a dodatno me hrani crvena i stoga fotelja kao na slici je apsolutno pogođena Kornjača za mene.

CRVENA FOTELJA SA VISOKIM NASLONOM – KORNJAČA ZA ZEMLJANE OSOBE

Preuzmite besplatan KRATKI VODIČ KROZ FENG SHUI i otkrijte svoj Ki broj!

Kornjača u obiteljskom okružju

Čovjek je socijalno biće. Sam teško postiže išta. Ne znači to da moramo uvijek biti okruženi ljudima, niti uvijek djelovati u grupi. Naprosto, to govori da svako naše djelovanje utječe na druge i njihovo na nas. Povezani smo samim našim postojanjem.

Stoga je daleko lakše kada kroz život imate ljude uz sebe sa kojima se lako razumijete, koji će Vas podržati i dati Vam zaštitu, savjet, zaleđe – Kornjaču kada Vam bude potrebna.

Prijatelji i poslovni suradnici mogu biti naša potpora, ali obitelj je naša najsnažnija Kornjača. Čak i ako postoje međusobne, pa i dugogodišnje trzavice, obitelj se stvoriti uz Vas ako se nađete u nevolji.

Obitelj nam je Bogom dana Kornjača.

Kornjača u životnom opredjeljenju

Živjeti na svoj način donosi istinu u život. Donosi i bol ponekad, ako dozvolite da Vas osuda okoline smeta. Osuda nije prava riječ, presnažna je. Više bi odgovaralo reći, nerazumijevanje.

Čineći po svome  čak i u teškoći osjetit ćete slatkoću jer takav život znači preuzimanje odgovornosti za svoj čin i posljedice koje uz to dolaze. To pokazuje Vašu snagu. Koliko tko odgovornosti može primiti, toliko je snažan. U životu po svom izboru biti će Vam milo čak i ako se spotaknete jer ćete znati da Vas nitko nije gurnuo.

Na tren ste izgubili ritam i već slijedećeg trenutka ćete se podići i krenuti dalje, svojim korakom, svojim putem.  Naći ćete na njemu zadovoljstvo i ispunjenje. Naći ćete poštovanje prema sebi, te onima koji su sa Vama putovali.

Živjeti po svome je kao vožnja bicikom uz brdo. Teško je, treba se potruditi, treba za svaki novi korak svjesno izvući snagu, treba gledati naprijed, ali ne suviše daleko jer tada se uspon čini nesavladiv. Uz to morate prihvatiti da su se neki već popeli na taj vrh kamo i Vi želite stići, ali isto tako će mnogi ostati iza Vas. To je tako. No, kad savladate zadanu etapu, kad  se popnete na brdo tražeći dah sa bolno drhtavim mišićima – pronaći ćete ono po što ste pošli i zbog čega je vrijedilo prihvatiti i malo nelagode.

Na koncu, doći ćete i do nagrade u obliku blagotvornog puta na kojem više ne treba napor jer sve se događa samo, sa vjetrom u kosi i izraslim krilima.

Upravo to znači da ste postigli Kornjača stanje. Sami ste sebi najjači oslonac. Na koncu, po principu „hrabre sreća prati“, život sam će Vam se postaviti kao zaštita iz leđa! Može li biti bolje?

Slika ili figura sveca, uzašlog majstora može biti jaka zaštita - Feng Shui Kornjača
BUDDHA KAO ZAŠTITA IZA LEĐA

Uza sve postavljene Feng Shui mjere izvan kuće, unutar kuće, unutar nas, uvijek se možemo  dodatno osigurati i zaštiti. Naime, slika ili figura nekog sveca ili uzašlog majstora ima veliku energetsku snagu i može biti odlična Kornjača.

Moram  priznati da nisam neka vrtlarica, ali ovaj mali dio vrta u kojem  Buddha meditira lijepo cvjeta, a ja se osjećam se dobro, sigurno i zaštićeno.

Želite li saznati kako je živjeti svakodnevni Feng Shui  i koje je promjene prošla moja obitelj prihvaćajući Feng Shui, pročitajte e-knjigu.

Želite li pročitati moju Priču o 5 elemenata u kojoj sam pokazala nastajanje i odnose među energijama/elementima, možete se prijaviti na moj blog i primit ćete na poklon pdf. Ako se ne želite pretplatiti, knjigu (ponovo uređenu i s novom naslovnicom)  možete i kupiti!

I want this!

You may also like