KAKO SELITI UZ FENG SHUI 1. dio

Što možete pročitati u ovom tekstu?

  • kako Feng Shui tumači preseljenje
  • koji su prvi koraci selidbe uz Feng Shui
  • kako se pripremiti za seljenje

Što je selidba?

Napuštanje neke adrese na više od 40 dana smatra se preseljenjem. Dakle, čak i ako ste otišli na putovanje koje je trajalo više od 40 dana smatrat će se preseljenjem. Kako se Feng Shui bazira na praćenju i  tumačenju energije, odlazeći iz nekog prostora osoba svoju osobnu energiju nosi sa sobom u velikoj mjeri. Kada je osoba dugo ( više od 40 dana ) izvan doma, osobna energija koja je ostala zapisana u prostoru se razrjeđuje i povratak u dom se smatra energetskim ( ponovnim ) doseljavanjem.

Ovu situaciju znaju svi ljudi koji rade posao koji ih dugo drži izvan doma. Iako željno, voljno i nestrpljivo dolaze kući nakon izbivanja, potreban je barem jedan dan aklimatizacije, energetskog povezivanja s obitelji i domom. 

Preseljenje se tumači kao vađenje korijenja radi presađivanja u neko drugo tlo. Nikada selidba nije laka, bez obzira selimo li se tek u drugi kvart ili u drugu zemlju, čak kontinent. No, što je nova adresa udaljenija to je potrebno bolje se pripremiti za taj proces. 

Moguće je da je seljenje jedan od najmrskijih događaja u obitelji. U svojoj e-knjizi Na putu vode i vjetra sam opisala kako je izgledalo Feng Shui preseljenje moje obitelji iz Hrvatske u Njemačku. Sada sam petnaestak dana do nove selidbe, ali ovaj put selimo se tek na drugu adresu u istom gradu.

Iako je prethodno preseljenje bio daleko veći zahvat i značilo je vađenje korijenja iz tla u kojem smo nastali i rasli, te presađivanja u sasvim novo i nepoznato zemljište, bilo je mojoj obitelji vrlo lako. Sada se selimo tek koji kvart dalje, iz kuće u stan, ali nam je teže jer nije došlo po našem izboru. ( Kuća u kojoj živimo se prodaje, mi ju ne želimo kupiti. ) 

SELJENJE JE JADAN OD MRSKIJIH DOGAĐAJA U OBITELJI
SELJENJE JE JADAN OD MRSKIJIH DOGAĐAJA U OBITELJI

No, potrebno je samo promijeniti perspektivu i čitav proces postaje lakši i zanimljiviji. Dva člana moje obitelji ( suprug i najmlađi sin ) su  rođeni u energiji drveta i glavno obilježje im je fleksibilnost, spremnost na avanturu i aktivnost. Oni se na svaki novitet odazivaju odmah. Kći je rođena u energiji metala i ona svaku promjenu prihvaća kao nužnost koja je stigla i nema se o čemu razgovarati, tek obaviti. Najstariji sin i ja smo rođeni u energiji zemlje i promjene nam teže padaju, ali odlikuje nas mirno prihvaćanje neminovnog. Znanje koje imam i naučena voljnost da se izlažem novim stvarima izvan sigurne zone me na koncu vraćaju u ulogu koju imam čak i u svojoj obitelji; Feng Shui savjetnica. Stoga, u pauzama pakiranja stvari, hvatam se svojih alata i obavljam proračune i pripreme za selidbu uz Feng Shui ( još jednom ).

Prvi koraci selidbe uz Feng Shui

Opći pripremni koraci i potraga za novim odredištem

U slučaju moje obitelji najprije je bilo potrebno potražiti novi stan ili kuću. Pri tome je potrebno se služiti smjerologijom i astrologijom. Život u velikom gradu pruža više mogućnosti, jer smjerologija može pokazati tek jedan ili dva otvorena smjera. 

STVARANJA PLANA UMANJUJE STRES
STVARANJE PLANA UMANJUJE STRES DJELOVANJA

Preseljenje u povoljnom smjeru znači krenuti s vjetrom u leđa prema povoljnim potencijalima, dok nepovoljni smjer može izazvati otpore, poteškoće koje se mogu odraziti čak i na duži vremenski period.

Važno je napomenuti da se prilikom izračuna promatraju roditelji/ staratelji/ odrasle osobe koje se smatraju vodstvom obitelji, te maloljetna djeca ostaju izvan tih izračuna. Oni su odgovornost roditelja.

Prvi koraci koje sam učinila bilo je postavljanje namjere i želje na Pano želja/ Ploču vizualizacije da pronađemo novi prostor koji će biti najbolji za našu obitelj, za svakog od nas.

Vizualizirala sam lakoću traženja novog krova nad glavom, pisala sam i govorila o tome tako da taj pozitivan stav osnažim i potvrdim da je moje povjerenje u energiju koja nas okružuje bezuvjetno.

PANO ŽELJA ILI PLOČA VIZUALIZACIJE POKREĆE ENERGIJU
PANO ŽELJA ILI PLOČA VIZUALIZACIJE POKREĆE ENERGIJU

Nisam odredila detalje novog boravišta u smislu jeli to kuća ili stan, već sam se bazirala na ono što nam je važno; dovoljno veliko, garaža za aute, blizina posla, škole, slobodnih aktivnosti, pozitivan eksterijer, noviji prostor, povoljna orijentiranost prema stranama svijeta, ugodno susjedstvo, nove povoljne potencijale, feniks i kornjača obavezni.

U trenutku kada smo se približili terminu selidbe, otvorili smo oglasnik, zapisali 5 ponuda koje su uključivale povoljnu smjerologiju, nekom slučaju povoljno za supruga, u drugom za mene. Onaj kome je smjerologija povoljna preuzima energetsku ulogu  nosioca/ organizatora/vođe selidbe. Ta je uloga vrlo važna i ta osoba će  tijekom čitavog procesa selidbe donositi odluke i najvažnije stvari vezane uz to; organizacija prijevoza, pakiranje i nošenje najvažnijih stvari u domu prema Feng Shuiu.

Prva adresa koju smo posjetili bila je toliko zastrašujuća da je bila smiješna. Kuća koja je nekada bila manji hotel, te je adaptirana i nalazi se u obližnjem selu. Zvuči lijepo, pitomo, stabilno i dovoljno veliko, ali kada smo se približili  vidjeli smo da se selo nalazi u vrlo maloj, time i dubokoj, kotlini. Feng Shui kaže; selo u rupi i smatra to vrlo nepovoljnim smještajem. Takav prostor nema dobru cirkulaciju energije i za očekivati je da će zrak biti ustajao, žitelji zatvoreni, neposredni eksterijer tijesan. U želji da ispoštujemo termin koji smo zakazali otišli smo do kuće bez obzira na to što sam ovu adresu već precrtala s popisa moguće nove adrese. Kućni broj koji smo ugledali je 11! Na to je već i moj suprug lagano problijedio ( sklon je brojkama i drži do numerologije čak više od mene ). Ostatak je nepotrebno pričati, jer brzo smo otišli dalje.

Sljedeći je bio stan koji izrazito podsjeća na naš stan koji imamo u Novoj Gradišci. Iako se to učinilo kao dobar znak,  ulaz u zgradu je bio dovoljan da suprugu pokažem signal da ovo ne dolazi u obzir. Miris starosti i vlage ne mogu prikriti nikakve dekoracije i svježe obojeni zidovi. Bilo je dovoljno tek koji korak unutar prostora da pronađem izdajničku plijesan. Agentica se silno čudila, a mi smo silno krenuli dalje.

DOBRO JE PRI IZBORU STANA PRATITI KRETANJE SUNČEVOG SVJETLA. NEOSUNČAN STAN IMA NIŽU VIBRACIJU
DOBRO JE PRI IZBORU STANA PRATITI KRETANJE SUNČEVOG SVJETLA. NEOSUNČAN STAN IMA NIŽU VIBRACIJU

Ostala su nam još tri stana, svaki dovoljno velik i s dobro raspoređenim prostorijama. Nije bilo lako izabrati te sam, jer to mi dobro ide, napravila tabelu za sve tri lokacije i napisala sve pluseve i minuse, sazvala obiteljski sastanak, izložila svim članovima i otvorila raspravu. Doista, bila je to rasprava jer svatko vuče vodu na svoj mlin.

Prvi od tri posljednja smo odbacili jer je prevelik pa će režije biti basnoslovno skupe i jer su susjedne kuće tako blizu da privatnost ne postoji. Drugi stan ( koji je najbolji po rasporedu prostorija ) nema garažu, ima tek jedno parkirno mjesto, a vlasnik stana koji nije niti trebao biti prisutan jer se sve ugovara preko agencije, je bio itekako prisutan i nije mi se svidjelo kako zrači.

PRVI DOJAM JE VAŽAN I PUNO GOVORI O PROSTORU
PRVI DOJAM JE VAŽAN I PUNO GOVORI O PROSTORU

Odlučili smo se za treći stan, koji umalo nismo otišli pogledati jer nisam željela ponovo živjeti u zgradi. Iako stan nije posve dovoljno velik, ima odličnu energiju. Naprosto je laka, lepršava, prozračna. Iako je bio tmuran zimski dan, energija stana je bila proljetna. Nitko još nije živio u tom stanu ( upravo je zato tako lake energije ), ima visoko energetski učinkovito grijanje, feniks je savršen, kornjača postoji … još ću o tome pisati u drugom dijelu, kada za to dođe vrijeme.

U svakom slučaju, odredili smo si tjedan za traženje stana, našli smo ga za tri dana.

Smjerologija

Stan se nalazi sjeverozapadno od naše sadašnje pozicije i također u sjeverozapadnom dijelu grada. Ta strana svijeta pruža potencijale prosperiteta, procvata, preuzimanje odgovornosti i sposobnost organizacije, a također pruža pomoć i vodstvo iz vana i s viših sfera.

KRETANJE U POVOLJNOM SMJERU JE KRETANJE S VJETROM U LEĐA
KRETANJE U POVOLJNOM SMJERU JE KRETANJE S VJETROM U LEĐA

Sadašnja adresa nas je držala pod okriljem jugozapada koji omogućava stabilnost, postojanost, uporište u partnerstvu, dobre odnose s drugim ljudima, te polagan i postojan napredak. Mogu samo reći hvala jugozapadu što nam je pružio upravo ono što smo trebali u tako velikom koraku kao što je preseljenje u zemlju nevjerojatno drugačiju od one iz koje smo krenuli!

Sada smo spremni za sjeverozapad!

Smjerologija je za moj Ki broj povoljna, kao i za najstarijeg sina  koji je punoljetan, te nam donosi dobre potencijale. Mome suprugu smjerologija nije otvorena ove godine, ali snaga te nepovoljnosti nije jaka.

Kako sam već rekla, kada se dogodi takva situacija važno je da osoba/ osobe kojima je smjerologija povoljna odrade što više posla, da preuzmu što veću ulogu u čitavom procesu seljenja.

SVAKI DIO GRADA PREMA STRANAMA SVIJETA IMA ODREĐENE POTENCIJALE
SVAKI DIO GRADA PREMA STRANAMA SVIJETA IMA ODREĐENE POTENCIJALE

Kada smo se selili prošli put moj je suprug odradio najveći dio jer je meni nepovoljnost selidbe bila izuzetno jaka. Uz dobru pripremu i potrebne mjere sve se može izvesti tako da ishod bude što bolji. Stoga se ovog puta ja bavim pakiranjem svih stvari, odlukama čega se rješavamo, što poklanjamo, prodajemo i slično. Osmišljavam čitav proces nošenja stvari, organiziram pomoć i drugo. Naravno da je nemoguće da supruga posve poštedim sudjelovanja u ovako velikom zahvatu, ali pri ovoj selidbi ja sam vodeća figura, koliko je on bio pri prošloj. 

Sljedeći korak je sama priprema za seljenje, odnosno pakiranje stvari. Idealna je prilika za osloboditi se starih energija. Sve nepotrebno, oštećeno, duže vrijeme neupotrebljeno je potrebno pokloniti, prodati, proslijediti, baciti; odjeću, razne prikupljene papire, predmete ( stotinu plastičnih posuda npr. ), krpe, prostirke i drugo … 

VREMENOM NAM SE DOM PREPUNI STVARIMA. DOBRO JE SEZONSKI NAPRAVITI REVIZIJU SVEGA ŠTO IMAMO I RIJEŠITI SE NEPOTREBNOG
VREMENOM NAM SE DOM PREPUNI STVARIMA. DOBRO JE SEZONSKI NAPRAVITI REVIZIJU SVEGA ŠTO IMAMO I RIJEŠITI SE NEPOTREBNOG

Dobro je svako toliko napraviti reviziju doma. Pronašla sam neupotrebljene kuhinjske krpe i posteljine na koje sam u potpunosti zaboravila. Odjeća u koju ne stanem … hm, to je vječno pitanje; da ju bacim ili da bacim taj višak kilograma. Rado bih drugo, ali je lakše prvo.

Kada na red dođe namještaj, vrijede jednaka pravila. Oštećenog se rješiti, nepotrebno i neadekvatno za novi prostor treba prodati ili pokloniti. 

Numerologija

Sada je na redu uključiti numerologiju. na novoj adresi službeno ćemo biti 1.ožujka. Broj 1 je odličan broj; samouvjeren, ambiciozan, simbol sreće, uspješnosti i izobilja. Preuzimanje ključeva je zakazano za 26. veljače i kako je taj broj nepovoljan i bolje ga je izbjeći, nećemo učiniti ništa drugo toga dana. Preuzet ćemo ključeve i vratiti se kući. 27. veljače ćemo započeti proces seljenja. Broj 27 je jedan od najsretnijih brojeva i ima u sebi iznimnu snagu, pomaže osobama s kojima je usklađen da ostvare svoje ciljeve i postignu uspjeh u svim područjima života. U našem slučaju je to moj suprug, pa eto – možda mu nije smjerologija povoljna, ali dan seljenja će mu to nadoknaditi. 

VELIKE STVARI JE DOBRO ČINITI NA POVOLJAN DATUM
VELIKE STVARI JE DOBRO ČINITI NA POVOLJAN DATUM

Ipak, 1. ožujka ćemo otići u općinu i upisati novu adresu. Taj čin označava pravo preseljenje. Broj 1 je suprugov i moj numerološki ključ, odnosno broj s kojim smo potpuno usklađeni, te sve što vibrira brojem 1 nam donosi odlične potencijale.

Čišćenje

Posljednja stvar pri odlasku s jedne adrese na drugu je fizičko i  energetsko čišćenje. Potrebno je  očistiti kuću iz koje odlazimo da bismo tako sve svoje korijenje, snagu ponijeli sa sobom, te da ne ostavimo svoj energetski zapis u kući koju napuštamo. 

Kako nam je u svibnju 2020. umro pas i pokopali smo ga prema pravilima ove zemlje ( postoji pravilnik ) u vrtu kuće ( jer smo tu trebali ostati još 10 godina ), ovo će za mene biti izuzetno teško, ali moguće iscjeljujuće. Doista mi neizmjerno i svakodnevno nedostaje moj psić i još ne mogu ne zaplakati pri pomisli na nju.

TREBAMO NAUČITI PUSTITI ONO ŠTO NE MOŽEMO ZADRŽATI
TREBAMO NAUČITI PUSTITI ONO ŠTO NE MOŽEMO ZADRŽATI

Kada nam je rečeno da se kuća prodaje, svaki član moje obitelji je imao drugačiju prvu misao. Moja je bila Zonda i činjenica da ju ostavljam, za zauvijek! Proces energetskog čišćenja će nas sve odvezati od ovog doma i on ostaje tek kuća u našem sjećanju. Kako ću upravo ja taj proces i obaviti, znam da ću osjetiti trenutak kada nastupi odvezivanje Zonde i mene, otpuštanje naših spona. 

To je dobro za nju i mene. ( Skupljam snagu i maramice za taj trenutak ).

Energetsko čišćenje novog doma je prvi korak nakon preseljenje u novi dom, ali o tome ću pričati u drugom dijelu, nakon preseljenja.

Želite li saznati kako je živjeti svakodnevni Feng Shui, te koje je promjene prošla moja obitelj prihvaćajući Feng Shui u život, naručite e-knjigu Na putu vode i vjetra.

Želite li pročitati moju Priču o 5 elemenata u kojoj sam pokazala nastajanje i odnose među energijama/elementima, možete se prijaviti na moj blog i primit ćete na poklon pdf. Ako se ne želite pretplatiti, knjigu (ponovo uređenu i s novom naslovnicom)  možete i kupiti!

Želite li izradu Feng Shui projekta, Osobnu astrološku analizu ili imate pitanja, pišite mi!

  

I want this!

You may also like