FENG SHUI I PARTNERSTVO

Što možete naučiti iz ovog teksta?

  • Kakve vrste partnerstva promatra/ poznaje Feng Shui
  • Koji Ki broj krije Vašeg idealnog partnera
  • Kako unutar doma potencirati partnerstvo
  • Koje strane svijeta su povoljne za spavaću sobu
  • Kako pomoći partnerskom odnosu

Odmah na početku ću Vam reći da mi nije u naravi biti kratka, a posebice ne kad je riječ o partnerstvu, te ako niste osoba od čitanja ili nemate vremena ( makar ako za išta treba imati vremena, onda je to upravo partnerstvo ) zapamtit trebate samo ovo – Jugozapad i broj 2.

Jugozapad je zona i smjer partnerstva, broj dva je broj partnerstva. Posvetite se toj zoni i držite stvari u paru bio bi ekspres recept.

Čovjek je rođen kao društveno, socijalno, obiteljsko biće. Nismo nastali da samujemo, jer iz toga nema učenja, nema priča, nema napretka. Ne mogu reći da nema ljubavi jer ljubav postoji u nama već samim našim postankom. Bez nje ne bismo niti nastali ni opstali.

U ovom trenutku kada smo svi pod, možemo reći, opsadnim stanjem, psihozom, izolicijom i pred ekonomskim krahom koji će doći, izlazi na svjetlo ono što je najvažnije; obitelj i partnerstvo. To je baza, temelj na kojem se sve gradi da traje.

Ako na pitanje „Koga želite povesti sa sobom na pusti otok ili koga birate za karantenu?“ ne izaberete svog/ svoju partnericu, tada imate situaciju kojoj se morate posvetiti više nego korona virusu.

S obzirom da društvenim mrežama vladaju upravo vicevi na račun partnerstva i karantene, moglo bi se reći da imamo društveni i obiteljski problem koji je također pandemskih razmjera.

Partnerski odnos je početna točka obitelji

DVOJE ČINI OBITELJ

S partnerskim odnosom kreće i nastaje obitelj. Čak i  bez  djece partneri čine obitelj, dok bez roditelja u zajednici djeca sama ne mogu činiti obitelj. Društvo će im to postati.

Biti roditelj je najvažnija, najodgovornija i vrlo zahtjevna uloga i upravo radi toga se često partnerski odnos stavi u stranu. Kao Feng Shui savjetnik sam nebrojeno puta vidjela uređene dječje sobe, kuhinje, dnevne boravke, a zatrpane i zanemarene spavaće sobe.

Osjećam poriv i potrebu da uvedem Feng Shui pravilo koje bih nazvala „  Temeljno Feng Shui načelo – uredi spavaću sobu i održava ju tako zauvijek“!

Kao što nije dovoljno postaviti osnovni namještaj u spavaću sobu, tako nije dovoljno zaljubiti se. Sve traži pažnju i posvećenost.

Partnerski odnos treba njegovati, razvijati se unutar njega, rasti kao osoba, prihvatiti osobine, uvjerenja i sva energetska stanja svog partnera bez prosuđivanja, bez osuđivanja. 

Postoji više vrsta partnerskih odnosa

Odnos djece i roditelja je izniman, ponekad nije jednostavan, ali je uvijek obilježen bezuvjetnom ljubavlju koja teče u jednom smjeru, u smjeru od roditelja prema djetetu. Nikako ne u obratnom smjeru.

Više o tome sam pisala na kraju ovog teksta.

Odnosi sa roditeljima, kolegama, širom rodbinom i drugima je također vrsta partnerstva i prilika da još naučimo o sebi iz čega će povratno doći razumijevanje za druge. To je energija koja teče i pogoduje svakom odnosu.

ODNOS DJECE I RODITELJA JE TAKOĐER PARTNERSKI ODNOS KOJI SE RAZVIJA I KOJEM SE TREBA POSVETITI KROZ LJUBAV I ODGOVORNOST.

Ovaj puta bih govorila samo o bračnom odnosu, partnerskom odnosu dvije ravnopravne osobe koje su se srele, prepoznale, koje se vole, podržavaju, uvažavaju, podupiru, osjećaju, razumiju, dijele postelju koliko i teškoće kada se pojave i tako čine zajednicu u kojoj ravnopravno pridonose na raznim sferama; osobnim, zajedničkim, obiteljskim, globalnim …

Feng Shui kroz astrologiju može procijeniti koji partneri će imati odnos pun uvažavanja i podrške, koji će biti obilat preprekama i konfliktima ali održiv, čak vrlo dobar i slično. No, ne pišu nam zvijezde zakone od kojih nema odstupanja, već nam nude potencijale i pomažu da shvatimo sebe da bismo mogli mijenjati sebe ( nikako druge ), te svakim saznanjem o sebi postati još malo bolji partner.

Uvijek ima mjesta za postati bolji.

Partnerstvo kroz Feng Shui astrologiju

SVAKI PREDMET U PARU SIMBOLIZIRA PARTNERSTVO. BROJ 2 U FENG SHUIU PREDSTAVLJA PARTNERSTVO.

Partnerski odnos prema Ki brojevima

Osoba rođena u Ki broju 1 se nalazi u partnerskom odnosu sa osobom rođenom u Ki broju 9, te 2,5 ili 8. Osoba sa Ki brojem 3 ili 4 ju slabi, dok ju osoba sa Ki 6 ili 7 hrani i podupire.

Osoba rođena u Ki broju 3 ili 4 se nalazi u partnerskom odnosu sa osobom rođenom u Ki broju 6, 7 ili 2, 5 ili 8. Osoba sa Ki brojem 9 ju slabi, dok ju osoba sa Ki 1 hrani i podupire.

Osoba rođena u Ki broju 9 se nalazi u partnerskom odnosu sa osobom rođenom u Ki broju 1, 6 ili 7. Osoba sa Ki brojem 2, 5 ili 8 ju slabi, dok ju osoba sa Ki 3 ili 4 hrani i podupire.

Osoba rođena u Ki broju 2, 5 ili 8 se nalazi u partnerskom odnosu sa osobom rođenom u Ki broju 3,4 ili 1. Osoba sa Ki brojem 6 ili 7 ju slabi, dok ju osoba sa Ki 9 hrani i podupire.

Osoba rođena u Ki broju 6 ili 7 se nalazi u partnerskom odnosu sa osobom rođenom u Ki broju 9, 3 ili 4. Osoba sa Ki brojem 1 ju slabi, dok ju osoba sa Ki 2, 5 ili 8 hrani i podupire.

Međuodnosi u obitelji kroz Ki astrološki broj

Da biste si mogli pomoći da obiteljski ili bračni odnosi budu što lakši, jednostavniji i produktivniji, te u ljubavi i razumijevanju važna je ravnoteža.

Feng Shui ravnotežu postiže kroz 5 elemenata/ energija. Energije se nalaze u ciklusu podrške, kontrole ili slabljenja. Ako su sve energije prisutne postignut je balans, ako neka energija nedostaje dolazi do neravnoteže.

Više o 5 elemenata možete čitati ovdje i ovdje

Kada neki element, odnosno energija nedostaje ona se treba nadomjestiti. Za supružnike sa istim Ki brojem potrebno je da se okruže energijom koja će ih potaknuti na napredak. Ponekad je to energija koja ih hrani, ali ponekad je to ona koja ih slabi. Ili čak obje. Važno je znati to procjeniti.

Kada su partneri jednakih energija/osobnosti tada se to zove sestrinski/ bratski odnos. Taj odnos je pun uvažavanja, razumijevanja i ljubavi, ali nedostaje iskra koja je potrebna da bi partneri pogurali jedno drugo da naprave iskorak koji vodi novome, da napuste zonu sigurnosti sa svrhom zajedničkog napretka.

PARTNERI KROZ ZAJEDNIČKO VRIJEME POSTANU SLIČNI, PRIME JEDNAKE STAVOVE, MISLI I NAVIKE ZATO JER USKLADE SVOJE ENERGIJE, SVOJU VIBRACIJU.

Npr; ako su bračni partneri oboje rođeni sa Ki brojem 1 koji teži samostalnosti i slobodi, tada će takvo partnerstvo biti ugroženo. Jedinice svoju slobodu vole kao riba vodu, nikako ne trpe pokušaj kontroliranja ili sputavanja na bilo kojem području života i teško podnose rad u strogim i određenim uvjetima. Osobe rođene u broju 1 su kao voda; tečne, fleksibilne, pokretljive, vole rad koji je zanimljiv, kreativan i ne statičan. U partnerstvu  jedinicama će nedostajati energija koja bi njihovu vezu držala uzemljenom i fokusiranom, a napredak zajedničkim radi vrlo jake želje za samostalnošću.

Kad se dvije jedinice nalaze u partnerskom odnosu potrebno im je pomoći sa energijom zemlje da ih stabilizira, uzemlji, te energijom vatre da unese strasti i topline.

Ako su oba partnera rođena u energiji Ki 2 tada će njihova veza biti vrlo temeljita, stabilna, postojana, realna i jedno će drugome davati veliki osjećaj sigurnosti. Ipak, budete li pozvani  na ručak kod ovih partnera bolje će biti ako prije toga nešto prezalogajite, jer biste se mogli načekati objeda. Naime, Ki 2 je radi svoje temeljitosti, ali i opreza često vrlo spor. Dvojke vole sve promisliti, te ako imate dvije dvojke potrajat će dok se dogovore što da skuhaju, kad da počnu … i još puno toga će htjeti razmotriti prije nego se pokrenu.

Za dvije zemlje, na primjer supružnike rođene u Ki broju 2, je važno da prepoznaju jesu li u svom odnosu podlegli pretjeranoj energiji zemlje; pretjerana briga, sporost odluke i djelovanja, ovisnost jedno o drugome i slično.

Njima u tom slučaju je potrebna energija drveta da ih potakne na aktivnost, da ih probudi iz uspavanosti i jednoličnosti koja nastane radi odviše slične energije.

SLIKA PARTNERSTVA SA PREVLADAVAJUĆOM ENERGIJOM VODE. POSTAVITI JU U SPAVAĆU SOBU NA JUGU RADI RAVNOTEŽE DVIJE NASUPROTNE ENERGIJE.

Idealan partnerski odnos je onaj kada su partneri sa suprotnim energijama;

voda i vatra, drvo i zemlja, vatra i metal, zemlja i voda, metal i drvo.

Iako bi se pomIslilo da će se voda i vatra ( Ki 1 i Ki 9 ) lako dovoditi u konflikt, jer su to dvije potpuno suprotne energije, time i osobine, zapravo će biti u produktivnom odnosu. Jedinice teže samostalnosti, ali su vrlo nježne energije i odlične u planiranju i osmišljavanju svog djelovanja. Vatra je posve suprotna; djeluje trenutno, sluša samo srce i teži sjaju, primjećenosti, te su osobe rođene sa Ki brojm 9 vrlo dinamične i aktivne. Takvim osobama treba upravo osoba u energiiji vode da im pomogne sa planiranjem, da ih uvede u mir i pokaže neku drugu perspektivu. 

Ki  9 i Ki 1 zajedno mogu ostvariti veliki uspjeh u bilo kojem području. Naravno, vodena osoba će morati prihvatiti djelovanje u paru, te shvatiti da je samostalnost posve opravdana i potrebna, ali kada je poduprta drugom osobom, tada će  procvasti svaka ideja.

Feng Shui postavke u stanu koje pogoduje partnerstvu

Najprije je važno da bračni partneri imaju svoju spavaću sobu. Kada se pogleda tlocrt stana ili se uđe u stan/ kuću odmah se mora prepoznati koja je soba za roditelje, odnosno partnere. Ta soba mora biti najveća spavaća soba u  stanu.

Idealna zona/ strana svijeta je jugozapad jer je u toj zoni zvijezda koja predstavlja partnerstvo. U toj zoni će se potencijali partnerstva jačati, a dobrim uređenjem održavati strast, nježnost, privrženost i drugo.

Ako je soba u toj  zoni, tada je važno ne uportrijebiti previše energije zemlje jer bi se mogla stvoriti odviše mirna, statična energija. Uz kombinaciju energije drveta, vatre i nešto metala i vode stvorit će se odlična ravnoteža.

SPAVAĆA SOBA TRAŽI STVARI U PARU. JEDAN CRVENI JASTUK I SLIKA KOJA PRIKAZUJE JEDNU OSOBU NE POTIČE PARTNERSTVO.

Dobro izbalansirana spavaća soba u jugozapadnoj zoni ( kao i sjeveroistočnoj ) bi imala bijele zidove ( metal ), drveni namještaj ( drvo ), dva jednaka noćna ormarića, dvije lampe, veliki prekrivač iz jednog dijela u nenaglašenim bojama vatre ( crvena, ljubičasta, ružičasta ), dva manja tepiha uz krevet od prirodnog materijala ( drvo – špaga ili vatra – vuna, umjetno krzno ). 

Ako je spavaća soba u hladnoj sjevernoj zoni tada je važno ju utopliti i unijeti sve druge energije dobro izbalansirane. Spavaća soba na sjeveru bi mogla imati nježno žute zidove.

Iako energija vatre pogoduje i potrebna je za partnerstvo, spavaća soba u južnoj zoni također traži da bude dobro izbalansirana. Vatra potiče ljubav i strast, ali odviše vatre može stvoriti potencijal svađa i nemirnih snova. Stoga spavaćoj sobi na jugu nije potrebno dodavati odviše energije vatre kroz uređenje. Dvije svijeće ili lučice ili vrlo malo crvene, još bolje ljubičaste boje bi bilo dovoljno za održavanje partnerstva. Zidovi bi trebali biti bijeli, druge energije radi balansa se može uvesti kroz materijale i boje na npr tepisima, zastorima, posteljini.

Spavaća soba u zonama drveta ( istok i jugoistok ) će imati potencijal zdravlja i aktivnosti. To su vrlo dobri potencijali, ali ih ne treba previše poticati jer bi mogli stvoriti nešto aktivniju energiju i utjecati na san.  Spavaća soba u tim zonama treba imati drveni namještaj jer je najzdraviji, ali biljke i zelenu boju nije potrebno unositi. Bijeli zidovi, tepih u energiji zemlje ( žuto, smeđe, karirano ), svijeće, slika s motivom ljubavi i partnerstva, te posteljina u nježnim bojama će zajedno stvoriti odličnu energiju.

Spavaća soba u zonama metala ( sjeverozapad i zapad ) će imati strogu energiju koju je potrebno omekšati. Jedan zid u nježnoj boji zemlje je dobar izbor. Moguće je ostaviti bijele zidove ( energija metala ), ali tada je potrebno kroz posteljinu, zastore, tepihe i dekoraciju unijeti sve druge energije. 

Još nešto u vezi boja u spavaćoj sobi; boja breskve privlači partnera i stoga se koristi za djevojačke sobe kada dođe vrijeme udaje ( nekada se tako primijenjivala ). Ne koristite boju breskve u spavaćoj sobi osim ako Vam se čini da dvoje nije dovoljno u jednom krevetu. 

Važno je zapamtiti; madrac i prekrivači u jednom komadu, sve drugo u paru.  

O važnosti kreveta i kakav treba biti pročitajte ovdje.

Dekorativni predmeti mogu stvarati dobre potencijale za jačanje partnerstva

DVIJE SPLETENE MLADICE AVOCADA SIMBOLIZIRAJU PARTNERSTVO. STAVITI IH U JUGOZAPAD DNEVNE SOBE.
SVAKI PREDMET U PARU MOŽE SIMBOLIZIRATI PARTNERSTVO

Povoljnim se smatra slika na zidu koja simbolizira partnerstvo, te na komodi ili zidu zajedničke fotografije. Te fotografije ne bi trebale biti zaleđene u vremenu, npr; fotografija sa vjenčanja, još jedna sa bračnog putovanja .. i niti jedna druga. Prikaz ljubavi i zajedništva kroz godine je važan.

FOTOGRAFIJA SA VJENČANJA JE POKAZATELJ POČETKA. POTREBNO JE IMATI I FOTOGRAFIJE KOJE POKAZUJU PARTNERE KROZ VRIJEME KOJE SU PROVELI ZAJEDNO

Fotografijama djece nije mjesto u spavaćoj sobi.

Iako je spavaća soba prostorija posvećena partnerstvu, ona nije jedino mjesto na kojem se može povoljno ujecati na njegovanje odnosa. 

Svaka jugozapadna zona u stanu može biti mjesto na kojem se može pomoći razvoju i održavanju partnerstva. Također je povoljno i južnoj zoni posvetiti se s tom svrhom. 

Osjetite li da Vam je popustio partnerski zanos i strast potrebno je izabrati južnu zonu neke od prostorija, idealno južnu zonu dnevnog boravka, te na tom mjestu paliti svaki dan dvije lučice ili jednu veću svijeću. Time će snažna energija vatre potencirati povratak vatre u odnos. 

Vrlo je povoljno u jugozapadnoj zoni dnevnog boravka staviti nešto u paru ili Vašu zajedničku fotografiju. Na toj fotografiji treba da ste nasmijani, zagrljeni, zaljubljeni, radosni u svom zajedništvu. Kako je jugozapad također zona majke i majčinstva povoljno je dodati i fotografije sa djecom. 

Upravo jugozapadnu zonu bilo koje prostorije možete koristiti ako ste sami i želite privući partnera. Stavite nešto u paru ili predmet/ sliku koja prikazuje partnerstvo, zamolite za svog idealnog partnera i pustite da se energija pokrene. 

Partnerski odnosi i emocije

Ne budite u zabludi da zaljubljenost odražava ljubav ili da ljubav traje zauvijek sama po sebi. Kao što nije dovoljno imati spavaću sobu u jugozapadnoj zoni, tako nije dovoljno zaljubiti se. Ljubav je najmoćnija energija na svijetu, ali partnerstvo ju stalno dovodi na kušnju. Ne ljubav samu, već sve ono u nama što je potrebno da bismo bili dobar partner.

POSVETITI SE UREĐENJU SPAVAĆE SOBE ZNAČI POSVETITI SE PARTNERSTVU.

Partnerstvo je zajednica u koju ulazimo  sa snažnim i često naglim emocijama, a kako smo misaona bića koja žive u materijalnom svijetu, dođemo, prije ili kasnije, do toga da partnerstvo pogledamo i očima uma, a ne samo srca.

Upravo u tom trenutku počinje ljubav i partnerstvo koje će trajati; u trenutku kada uočite da osoba u koju ste se zaljubili i s kojom ste krenuli u zajedničko kreiranje života nije posve ista kao što Vam se činilo na samom početku. I kada se ponovo zaljubite u tu osobu. 

Najprije, partner se promijenio, ali i Vi ste.

Zatim, imate očekivanja, a ima ih i vaš partner/ica. Ispunjavate li ta očekivanja? Najvjerojatnije ne posve, ali to je ljudski.

Partnerstvo nam upravo dođe da pokušamo nadvladati te lekcije, da naučimo biti tolerantniji, posvećeniji, da dajemo i primamo, da se pokušamo što više približiti bezuvjetnoj ljubavi.

Samo Bog i roditelji mogu voljeti bezuvjetno, ali to neka je naš pehar, zlatni kalež kojem težimo. Dostići tu ljubav ne možemo sami, treba nam netko da pokušamo, da naučimo voljeti tu osobu u svakom trenutku takva kakva jest. Treba nam druga osoba da shvatimo da ljubav čini davanje koje ne očekuje uzvrat.

Kako godine prolaze partneri utječu jedno na drugo, mijenjaju po malo jedno drugo, usaglašavaju se, usklađuju se. To treba da je obostrano i dobrovoljno. Partneri postaju najbolji prijatelji, koliko i željeni ljubavnici. Ne razviju li se na oba ta polja postane teško ostati u skladu kada se pojave teškoće.

Idealno je kada partneri imaju zajedničke interese ili hobije, jer će tada rado provoditi vrijeme zajedno i osnaživati svoj odnos neprestano. Ako to nije slučaj, posvećivanje partnerovom hobiju na kratko makar će biti zlata vrijedno za njihov odnos. 

Zar nije divan osjećaj ako Vaš partner želi provesti barem kratko vrijeme u vrtu ili pogledati neki romantični film s Vama? Pokušajte tada koji puta otići s njim na pecanje ili vožnju biciklom, autom, ako je to ono što on voli. Posvetite se na taj način partneru/ partnerici i osjetite snagu emocija koja se pojavi kada činite nešto za drugoga. 

U ljubavi i partnerstvu treba da se osjećamo živi, da kroz nas teče energija.

LJUBAV NIJE DEKOR VEĆ POTVRDA POSTOJANJA PROIZAŠLA IZ BEZUVJETNE LJUBAVI. FENG SHUI KAŽE DA JE ZEMLJA ODRAZ NEBA. ČOVJEK JE ODRAZ BOGA. NAŠA LJUBAV TREBA BITI ODRAZ NJEGOVE LJUBAVI. TADA SVE JE DOBRO.

Partnerstvo je vrijedno svakog truda, jer ne samo da nama samima donosi apsolutni osjećaj slobode koji dolazi iz sigurnosti, podržanosti i uvažavanja, već postaje temelj na kojem naša djeca grade svoja uvjerenja, emocije, osjećaj pripadanja, stabilnosti i drugo.

To me vrati na već spomenute neuređene spavaće sobe koje zatječem u domovima. Posvetite li se više uređenju dječjih soba nego spavaćoj sobi, bilo bi posve jednakokao da ste divno uredili blagovaonu, ali Vam je kuhinja bez štednjaka i pećnice. 

Naše partnerstvo postaje model koji će naša djeca prihvatiti i po kojem će stvarati svoju obitelj.

Sjetite se toga svaki put kada pogledate svoje dijete. Znajte da ste Vi promatrani cijelo vrijeme i da ono što stvarate i kakvo partnerstvo gajite će se odraziti na generacije Vaših potomaka.

Zato, molim Vas, stvarajte potomke ljubavi da bi nam svijet postao mjesto ljubavi. Ne postoji ništa  važnije od toga.

Želite li saznati kako je živjeti svakodnevni Feng Shui, te koje promjene je prolazila moja obitelj  primajući Feng Shui u svoj život, pročitajte e-knjigu. 

I want this!

Želite li pročitati moju Priču o 5 elemenata u kojoj sam opisala nastajanje i odnose među energijama/ elementima, prijavite se na blog i primit ćete pdf na poklon. Ako se ne želite pretplatiti, knjigu možete i kupiti.

I want this!

You may also like