FENG SHUI I KUĆNI LJUBIMCI

Što možete saznati u ovom tekstu?

  • što Feng Shui kaže o kućnim ljubimcima
  • kako je moj psić mene učio bezuvjetnoj ljubavi
  • Feng Shui i životinje u stanu
  • što je hrabrost 

Neće se svatko složiti, ali za mene je suživot sa kućnim ljubimcima najbolja stvar koju si možemo izabrati. Ako nas itko može naučiti kako živjeti u skladu sa prirodom onda su to životinje. Još važnije, ako nam itko može pokazati primjerom kako se živi u sadašnjem trenutku, onda su to životinje.  Od svih bića možemo učiti, ako obratimo pažnju.

Nemam iskustva o životu sa mačkama i rado ću čuti Vaša. Možete ih napisati u komentaru ispod teksta. No sada, prije nego Vam napišem što Feng Shui kaže o kućnim ljubimcima, želim dati priznanje mom psiću Zondi koja mi daje više lekcija nego bilo koja knjiga ili osoba, jer psi govore tiho i govore srcem a taj se glas najjasnije čuje.

Zondina priča

Moj pas se neizmjerno veseli svakom mom povratku kući bilo da sam odsutna 5 minuta ili 5 sati. Možda ona nema jasan pojam o vremenu, ali više od toga ona živi u sada i u trenutku mog povratka ona pokazuje silnu radost, a dok me nema sretna je baveći se sobom i nekim svojim stvarima.

Prošlog ljeta (11.07.) Zonda je doživjela automobilsku nezgodu. Bila je silno ozlijeđena i veterinari su rekli da neće doživjeti slijedeći dan. Ipak, moja je Zonda pokazala takvu snagu volje i toliko veliku želju za životom da je hodajući po liniji između ovog i onog života na koncu ušetala u nastavak ovoga. Hvala joj na tome!

ZONDA

Tek kada sam Zondu predala u stručne ruke i vratila se kući bez nje osvijestila sam koliku bol i prazninu ćutim.

Da, ona je pas, ja čovjek, ali ljubav ne mari za vrstu, ne mari za tu malenkost kao – što smo, tko smo, od kuda smo. Gdje srce kuca, tu ima mjesta za ljubav.

U njenom izbivanju sam shvatila da smo postigle sporazumijevanje pogledom, pokretom tijela, namjerom, a tek sporedno govorom. Moj pas me je naučio ono što sam zaboravila, što smo svi zaboravili od kako smo razvili mogućnost govora. Da biste s nekim razgovarali bez govora, morate ga slušati cijelim bićem. Tako to rade životinje od uvijek, tako to rade i danas.

Komuniciranje sa prirodom je svim životinjama lako, a mi se moramo učiti tome. Feng Shui sa svojim postavkama i formulama vodi upravo tome, ali gle čuda- moj pas živi u skladu s prirodom bez nauke koju ja tako vrijedno učim, predajem, primjenjujem.

Moja je Zonda bolji Feng Shui savjetnik nego ću ja ikada biti!

Operacije, liječenje, oporavak, čak i naša komunikacija nisu ono o čemu razmišljam kada se sjetim nezgode, već nešto puno važnije. Naučila sam kako osobe koje volimo i sa kojima živimo prihvaćamo „zdravo-za-gotovo“. Tu su, volimo ih, računamo na njih, ali nekako ne idemo svakodnevno u dubinu emocija i bliskosti. Nema se vremena za to, život juri i mi ga moramo sustići da nam ne ode.

Sada, baš svako jutro kada se probudim i Zonda priđe da me pozdravi, ja joj se zahvalim što je živa i što mi je pokazala koliko je svaki dan dragocjen za podijeliti ga svjesno sa svojim najdražima. Nije potrebno, niti je dobro razmišljati o mogućnosti da nas neće jednom biti ( u ovom obliku ), već je poanta svakodnevno se zahvaliti na danu koji je pred nama i koji ćemo podijeliti sa svojim najdražima. Zahvalnost na ljubavi, na uvažavanju, na podršci, zahvalnost na imanju i nemanju,  na dijeljenju svega što nam dođe i što si u život privučemo, na prihvaćanju , neosuđivanju.

Zahvaljujući Zondi ne zaboravljam više da je svaki dan poklon neprocjenjive vrijednosti, te da je svaki član moje obitelji dragulj koji osvjetljava moje postojanje.

Kako Feng Shui gleda na životinje u stanu?

Pas, mačka, ptica, čak i ribice nam mogu pozitivno energizirati dom. Životinje nemaju dobre i loše dane, nemaju pad raspoloženja zbog ovog ili onog razloga. One naprosto jesu i sasvim su sretne s tim.

Kaže se da tamo gdje leži mačka, čovjek ne bi trebao, a gdje leži pas, može i čovjek. Kućni ljubimci su stoga prirodni radiesteziolozi. Psi će svojom igrom podizati pasivni Chi uz pod i u kutu, dok će mačka aktivirati Chi na gornjim etažama dok se provlači policama i vrhovima ormara. Nažalost, mačke teško prihvaćaju ograničenja te se kreću i gdje nije poželjno ( kuhinjski elementi, kuhinjska radna ploha i stol ).

Kornjača simbolizira zaštitu, dugovječnost i podršku
KORNJAČA – FENG SHUI ZAŠTITNIK

Kornjača u Feng Shuiu simbolizira zaštitu, dugovječnost i podršku. Ako izaberete Kornjaču za kućnog  ( vrtnog ) ljubimca, upravo te potencijale ćete primati dok god vodite brigu o njoj.

Kako je vrlo povoljno imati posudu sa vodom u sjevernoj, istočnoj i jugoistočnoj zoni, tako će ribice u akvariju aktivirati te zone i potencirati aktivnost, kreativnost, skladnu karijeru i protok novca. Feng Shui preporuča 9 ribica u akvariju – 1 crna da upija negativnu energiju, ostale crvene ili narančaste da simboliziraju vječnost i bogatstvo. Kada se dogodi da jedna ribica ugine, odmah ju zamijenite drugom.

Akvarij i ribe također simboliziraju yin i yang, dvije nasuprotne sile koje odražavaju ravnotežu čitavog postojanja. Voda predstavlja yin ( pasivnu energiju ), a riba koja se kreće predstavlja yang ( aktivnu energiju ).

Yin i Yang- dvije nasuprotne sile koje održavaju ravnotežu
YIN I YANG

Feng Shui često i rado koristi ribe kao mjeru iscjeljenja. Zlatne ribice su vrlo česte u akvarijima, ali želite li prizvati posebno povoljne potencijale kupite ribe Koi ili Arowanu. Arowana, poznata i kao Zlatni zmaj, naraste dosta velika i za nju je potrebni imati ribnjak ( ili veliki akvarij ). Budući da joj je cijena visoka, imati ju u ribnjaku u vrtu značilo bi privući veliko bogatstvo ( odnosno, posjedovati veliko bogatstvo ). Osobe koje simboliku prihvaćaju otvoreno i bez sumnje svakako će si kupiti Arowanu jer se smatra magnetom za sreću, zdravlje, uspjeh, ljubav i obilje.

Koi ribe imaju lijepu dinamiku boja, te će djelovati kao dobri aktivatori energije. Dvije Koi ribe ili čak slika Koi para se u Feng Shuiu koristi kao lijek, odnosno jako povoljno djeluju na partnerstvo. Zbog svoje veze sa vodom sliku Koi para ne postavljajte iza leđa.

Broj 2 simbolizira partnerstvo - npr; ribe u paru
DVIJE KOI RIBE – SIMBOL PARTNERSTVA

Neka od Feng Shui pravila u vezi životinja u kući

–          Životinje ne bi trebale vladati kućom. To znači da ne bi trebale zauzeti neki kauč, fotelju ili stolicu ( nikako krevet ) kao svoje mjesto. Trebaju imati svoj krevet ili jastuk i tu spavati. Posebice ako je to pas ili mačka sa dugom dlakom koja opada.

–          Krevet kućnog ljubimca održavajte čistim i prozračenim.

–          Zdjelice za hranu neka su čiste, voda svježa, a hranu stavljajte kada je vrijeme za jelo.

–          Kupajte i četkajte svog ljubimca. ( ne sam radi higijene, već i stoga jer im to godi )

–          Vodu u akvariju održavajte čistom i bistrom. Zone za akvariju su sjever, istok, jugoistok, te jugozapad do 2024. Nikako ne postavljajte akvarij na jug i sjeveroistok, kao ni sjeverozapad

Lekcija o hrabrosti

No koncu još malo o Zondi.

Ime je dobila po brzom i toplom argentinskom vjetru, ali i po jednom posebnom autu ( Pagani Zonda ). Nema sumnje da joj ime apsolutno odgovara; strahovito je brza i veliki je užitak gledati ju kad trči. Posebno nakon nezgode od koje se potpuno opravila.

ZONDA UŽIVA U VOŽNJI AUTOM

Kada kažem da mi moj pas svakodnevno pokazuje što znači hrabrost, pri tome mislim na njen odnos sa kućnim usisavačem prašine.

Dakle, Zonda se strahovito boji te nama potrebne i jednostavne mašine. Kada u mislima tek formiram namjeru da usisavačem počistim kuću, Zonda je već na nogama. No, ona ne bježi! Ona se kreće nasuprot mene s pogledom fiksiranim na usisavač.

Budući da hrabrost nije odsustvo straha već suočavanje s njim, svakodnevno svjedočim ovoj osobnoj unutarnjoj borbi. Zonda svom najvećem strahu gleda u oči, prati ga, proučava i spremna je na borbu ili odustajanje od nje, što može značiti još i veću hrabrost.

Kada se nečega bojimo, tome dajemo snagu.

Kada se ne bojimo, to ne odražava hrabrost, već nedostatak straha.

Kada smo svog straha svjesni i krenemo prema njemu da ga upoznamo, tada rastemo i pronalazimo unutarnju snagu koja nas vodi pobjedi, rastu i slobodi.

Bojimo se samo nepoznatoga; smrti, gubitka, samoće … Budući da je strah naprosto suprotnost ljubavi, mi se zapravo bojimo biti bez ljubavi. No, kada shvatimo da se ne može, apsolutno je to nemoguće, biti bez ljubavi jer to je naše prirodno stanje koje nam pripada samim postojanjem, tada strah se topi kao mjehur sapunice.

Djeca mi znaju „prigovoriti“ što iz banalnih situacija ( kao što je Zonda i usisavač ) izvlačim pouke i poruke, ali zar da poželim drugačiju perspektivu od ove koju imam? Od ove koja mi pokazuje ljubav kamo god da pogledam?

Mi smo stvoreni iz ljubavi! Mi smo stvoreni za ljubav!

Pozivam Vas da sami pokušate pronaći svoj put ka slobodi, ka hrabrosti, ka ljubavi! Pogledajte svom strahu u oči i nasmiješite mu se! ( Ili nabavite kućnog ljubimca, jer s njima je tako lako postati bolji! ).

Želite li saznati kako je živjeti svakodnevni Feng Shui i koje je promjene prošla moja obitelj prihvaćajući Feng Shui u život, pročitajte e-knjigu Na putu vode i vjetra.

Želite li pročitati Priču o 5 elemenata, prijavite se na moj blog i primit ćete pdf besplatno. Ne želite li pretplatiti, e-knjigu možete kupiti.

I want this!

You may also like