FENG SHUI I PLAGIJATORSTVO

Što možete saznati iz ovog teksta?

  • zašto sam pokrenula blog
  • jesmo li svi plagijatori
  • zašto je introspekcija potrebna
  • što učiniti da bismo napredovali
  • kako me je Feng Shui uvjerio da smo svi obitelj

Iako sam ovaj tekst koji dan ranije objavila na Fbstr. ponovit ću ga i na blogu za one koji ne prate fejs, a znam da ih ima. Ipak, najveći razlog je što bez ovog događaja ne bih vjerojatno dugo ili nikada pokrenula blog. Prodrmana iz ustaljenog ritma odvažno krećem u susret novom izražavanju koje je spavalo i čekalo svoje vrijeme.

Zahvalna sam za svaku proživljenu situaciju koja potiče na promjenu.

Feng Shui, plagijator, introspekcija i rezultat

Čovjek je vibracijsko biće, to znaju već i ptičice na granama. Iste te ptičice su vjerojatno davno prije nas  shvatile da su i same vibracijska bića i da se iste vibracije privlače i zato se svaka svoga jata drži. Ako je to tako, moram se onda zapitati kako to da sam privukla plagijatora. Jesam li to onda i sama? Što o meni govori činjenica da moje postove objavljuje druga osoba pod svojim imenom? Jesam li sada samo povrijeđenog ega jer dotična osoba ima veći broj pratitelja objavljujući moje tekstove? Jesam li baš tako humana kad se pitam što će on odgovoriti kada ga netko upita za Feng Shui savjet? Od kuda će izvući točan odgovor, a to je doista jedino važno. Jesam li polaskana ili ljuta? Kad saznam istinu o tome, znat ću koliko sam uopće napredovala na svom putu vibracijskog uspinjanja. Ili nisam.

No, nije to bit ovog teksta, već pitanje – jesmo li svi mi plagijatori?

Važno je imati zaštićena leđa i sigurno uporište. To može biti zid, ali i obitelj.
ČVRST ZID IZA LEĐA FENG SHUI ZOVE KORNJAČA

Um analizira, srce zna.

Moj um ovog dana oslobođen da vrti, vari, izvlači iz svih zakutaka mojih vibracijskih prostora i međuprostora misli o ovoj temi, nema jasan odgovor, ali analiziranje svega što dođe u um mi pomaže. Za odgovor je najčešće dovoljno otpustiti brigu ili problem jer on blokira pogled, ali sada mi je po volji analizirati. Iz toga će mi doći i otpuštanje.

Koliko tko vibrira ovisi o njegovom stupnju svijesti, prikupljenom znanju, mudrosti, empatiji, emocijama, namjerama, navikama itd. Nitko od nas se nije rodio mudar i pametan, već to stječemo tijekom života. Možemo reći i da se prisjećamo, jer ionako se nadovezujemo na znanje svojih predaka. Zato nam se naše bake i djedovi čine mudrijima od naših roditelja, čak iako su bez nekih drc,mrc titula. Njih je naprosto život, koraci, odluke, emocije i reagiranje na njih, te odnosi sa ljudima učinile mudrima. I nas će!

NAŠI PRECI SU NAŠA MUDROST

U školi učimo osnovno znanje, kasnije prošireno. Vremenom osvijestimo što volimo i što nas privlači, te počnemo o tome čitati, informirati se , učiti i tako se naša razina znanja penje. No, postajemo li time plagijatori kad primamo ono što je otkrio, rekao, napisao netko drugi?

Tko smo, čiji smo, od kuda smo?

Jesam li ja plagijator mog Feng Shui učitelja kad govorim i pišem o onome što me naučio, jesam li plagijator velikog broja autora koje sam čitala i njihovo znanje je sad u meni? Ili je to sad moje znanje? Jesu li moja uvjerenje koja su nastajala tijekom godina pod utjecajem znanja koja sam usvajala, iskustava, volje također nešto što mi ne pripada? Mogu li ovaj tekst doista potpisati svojim imenom? Jeli moj pas moj plagijator jer je usvojio moje navike i ponaša se kao ja? Jesam li ja plagijator moga supruga i on moj jer smo kroz dugi niz godina postali tako usklađeni više ne znamo koja je misao, znanje moje, a koje njegovo?

Svi smo na društvenim mrežama, svi objavljujemo neke fotografije. Čije su, tko ih je napravio, čije su djelo? Jesmo li svi plagijatori umjetnika i znanstvenika iz prošlosti naše ljudske vrste koristeći se onim što su oni znali prije nas, jer budući da je vrijeme relativno i svi postojimo u isto vrijeme, samo u različitim realnostima, oni su još tu a mi govorimo njihove riječi.

Isus je rekao: „ Blago siromasima duhom, njihovo je kraljevstvo nebesko!“  Svatko na neki način shvaća i interpretira nekoga, te bismo možda mogli ovu Isusovu izjavu prihvatiti kao tvrdnju da je bolje ako ništa ne znamo jer samo tako možemo izbjeći kopirati nečije znanje.

Kako da napredujemo kao vrsta? Kako da se razvijamo za svoje dobro, za globalno dobro?

Svi smo mi produkti prošlih generacija. Mi se moramo nadati, čak moramo učiti  našu djecu da budu bar koji stupanj naprednija i bolja od nas. U protivnom nema evolucije. Naši potomci se nadograđuju na naša znanja i mudrosti pretvarajući ih na vibracijski prihvatljivu frekvenciju današnjeg svijeta, jer sve mora biti usklađeno. Kad god doživim trenutak u kojem vidim da me je jedno od moje djece u nečemu nadraslo, presretna sam. To mi daje potvrdu da činim dobro ovom svijetu, da stvaram budućnost. Ajme, jao onima kojima ego ne dozvoljava da svoju djecu vide kao bolje od sebe! I tuđu djecu, naravno, jer svi smo od istog izvora, te su sva djeca moja djeca. I vaša.

Feng Shui se koristi za usklađivanje doma i bilo kojeg prostora sa osobama koje u njemu borave.

Kao stanovnici ove planete moramo se uskladiti s njom, ali to traži naš neprestani razvoj jer i ona se mijenja. Zemlja nije sad onakva kakva je bila prije 150 ili daleko više godina. Ipak, teško je povući crtu tko koga mijenja prvi – mi Zemlju ili ona nas?

Za nadogradnju bilo čega potreban je alat i svatko je dužan naći svoj. Život ispunjen čitanjem, učenjem, razmišljanjem, osjećanjem, prihvaćanjem može biti dobar početak i uvjet za otkrivanjem osobnog alata.

UČENJE JE PROCES OSOBNE NADOGRADNJE

Feng Shui je moj alat izražavanja, napretka, razumijevanja. U tome sam se s ljubavlju izučila i još učim jer taj proces nema kraja, te s ljubavlju pokušam podijeliti s vama u nadi da će nekome pomoći. Nije to baš iz čistog čovjekoljublja, ima tu i moje ljubavi za mene. Kada nekome ukažem da velika slika u dnevnoj sobi koja prikazuje djevojčicu u suzama i dronjcima utječe na stvaranje energije koje nije produktivno niti poželjno, te ta osoba učini jednostavan korak i promjeni tu sliku za neku sa pozitivnijim motivom i otkrije kako se nakon kraćeg vremena svi osjećaju opuštenije, veselije i da im je druženje u dnevnoj sobi postalo daleko ugodnije, ispunila sam svoju svrhu i osjećam se odlično. A volim se tako osjećati. Radost mog susjeda ili bilo koje osobe će stvoriti moju radost jer ne može biti drugačije.

Ego traži svoju zadovoljštinu.

Radost je ljubav

Ljubav je najčistija emocija i ona ima apsolutnu moć širenja. Sretna sam kad radost pokaže tendenciju da postane pandemija. Po toj logici ne bi mi trebalo smetati što netko koristi moje postove, jer pomoći će možda onima do kojih nisam uspjela doći. Ipak, moram biti iskrena, zasmetalo mi je. Najprije zato jer moje riječi prisvaja za svoje, zatim zato jer sam osvijestila da me to smeta, a ne bi trebalo. To  mi je pokazalo da nisam daleko odmakla na svom stupnju razvoja, da sam još podložna osjetit svoj ego koji vrišti – to sam ja pisala! Ja!

Što da kažu oni koji su me naučili ono što znam? Ako ih imenujem onda se ne računam kao plagijator, ali od kuda da počnem? Od majke, oca, braće, prijatelja, poznanika i usputnih osoba koje su mi ukazale na nešto novo, od pjesnika, pisaca koje sam čitala, od učitelja koje još i sad pamtim … nema kraja jer nisam nastala sama od sebe, nisam se razvijala sama na svijetu.

I zamislite, svi zajedno smo Božji plagijatori, jer po njegovom liku smo stvoreni! Sve što jesmo, On smo! Kopije!

Prođe cijeli dan u kojem preispitujem sama sebe prateći emocije koje su osciliraju od vrlo niske do super visoke vibracije, dok na koncu ne oprostim sama sebi što sam se zbog svega uopće uznemirila, te na koncu oprostim i njemu jer motive koji ga vode ionako ne znam. Očito je da su mu se moji postovi sviđaju, te tako i moj mali Ja bude nagrađen za svoje muke.

I vjerojatno neće saznati kako me je plagiranjem mojih rečenica proveo ponovo kroz sito i rešeto osobnih nadogradnji iz kojih izlazim kao pobjednik. Uspjela sam protumačiti svoju ljutnju, uspjela sam naći i svoj mir, uspjela sam se opet sjetiti da volim tko sam i da je sve kako treba biti.

Svi smo jedna obitelj.

Ako me je Feng Shui išta važno naučio onda je to činjenica da se sve mijenja i da smo svi povezani. To je za mene tako veliko i u tome nalazim neprestanu inspiraciju. Ta osnovna Feng Shui postavka je kalkulator i formula za sve; kad me netko pita kako djeluje Feng Shui ja odgovorim kroz vibracije – žuto i zeleno vibriraju, Vi vibrirate, kamen, drvo, cigla također vibriraju i na osnovu toga se postiže usklađivanje o kojem F.S. govori. Ili ako se pitam zašto je dotični moje rečenice potpisao svojim imenom – uhvatio je vibraciju mojih riječi i osjetio ih ako svoje, a njegov pojam vlasništva je možda daleko širi nego moj.

Nisam ja tu da sudim, ja sam tu da volim! To je moj izbor nastao kao odgovor na sve one koji su me učinili ovakvom, sve one koje je teško imenovati.  

LJUBAV IZLIJEČI SVAKU SITUACIJU

 

Želite li saznati kako je živjeti svakodnevni Feng Shui i koje je promjene prošla moja obitelj prihvaćajući Feng Shui, pročitajte e-knjigu Na putu vode i vjetra.

Želite li pročitati Priču o 5 elemenata u kojoj sam opisala nastajanje i odnose među energijama/ elementima, prijavite se na blog i primit ćete pdf na poklon. Ako se ne želite pretplatiti, knjigu ( obnovljenu i s novom naslovnicom ) možete kupiti.

I want this!

I want this!

You may also like