FENG SHUI I JESEN

Što možete saznati u ovom tekstu?

  • koje potencijale nam pruža jesen
  • godišnja doba pripadaju određenoj energiji
  • koju prevladavajuću energiju ima jesen
  • kako osnažiti energiju metala i zašto
  • kratki Feng Shui osvrt na potrese

Nakon tko zna koliko godina, čini mi se da imamo jesen. Dok sam bila dijete podrazumijevalo se da imamo 4 godišnja doba, ali se ta raspodjela izgubila. Ostalo nam je ljeto i zima s vrlo kratkim predahom između.
Budući da Feng Shui poznaje 5 godišnjih doba, jesen kakvu upravo imamo nas je približila transformaciji energije kako ju Feng Shui tumači.

Uz jesen, zimu, proljeće i ljeto, Feng Shui i kasno ljeto smatra godišnjim dobom. To je period između ljeta i jeseni, dok je još dosta toplo, skoro da se čini da je ljeto, ali se energija smiruje te iz euforične i temperamentne vreline prelazi u postojanu i mirnu toplinu.
Tek kada boje eksplodiraju po krošnjama, zatim polagano nestanu i zamjeni ih sivilo i neprozirnost, a temperature nas upozore da je vrijeme da se pripremimo za dubinu noći i hladnoće, znamo da je jesen stigla i dobro je da saznati koje potencijale nudi energija ovog godišnjeg doba.


Feng Shui astrologija


Sve je energija i ona se neprestano mijenja. To je temelj na kojem stoji Feng Shui. Budući da je svrha Feng Shuia da uredi dom tako da energija bez ometanja klizi kroz čitav prostor, početak primjene Feng Shuia uvijek kreće od Feng Shui astrologije.

POZICIJA ENERGIJA ZA 2020 U MAGIČNOM KVADRATU
POZICIJA ENERGIJA ZA 2020. U MAGIČNOM KVADRATU


Transformacija energije je u Feng Shui prikazana kroz 5 energija/ elemenata; voda, drvo, vatra, zemlja i metal. Uz svaku tu energiju veže se i godišnje doba, odnosno godišnja doba imaju u sebi prevladavajuću određenu energiju;
zima – voda, proljeće – drvo, ljeto – vatra, kasno ljeto – zemlja, jesen – metal.


Feng Shui astrologija će nam dati odgovore na pitanje tko i kada. Naši Ki brojevi će nam pokazati tko smo, odnosno kojim potencijalima smo obdareni, a astrološka pozicija će nam reći kada je najbolje vrijeme za određenu aktivnost, te kako se energija općenito posložila.


Naravno, potencijale koje imamo mi i određena godina ili mjesec su tek potencijali i oni su promjenjivi. Idealno je kada iskoristimo sve što unutar sebe posjedujemo, te kad primimo maksimum svega dobrog što nam svaki dan donosi.
Poznato je da koristimo tek jedan manji dio svojih osobnih potencijala ( 10% ), pa kako da se onda uzdamo da ćemo uspjeti s onim što je izvan nas. Ipak, upravo to činimo. Uzdamo se u sve izvan nas.
Kada je već tako, dobro je znati što nam se nudi, jer kada osvijestimo koje su nam mogućnosti, kada ih vidimo, lakše se na njih usmjerimo. Teško je čovjeku fokusirati na nevidljivo, neopipljivo i upravo radi toga pogledajmo kakva nas energija okružuje i možda ju tada lakše primimo.

JESEN PRIPADA FENG SHUI ENERGIJI METALA
JESEN PRIPADA FENG SHUI ENERGIJI METALA


Na samom početku podsjetit ću da je energija ove godine ( trebala biti ) takva da nas vodi materijalizaciji, naplati svih naših prethodnih ulaganja i truda. Zvijezde su se posložile upravo tako da nam omoguće osjećaj zadovoljstva radi završenih poslova i zaslužene plaće.
Iako sam učena da čovjek nema moć da utječe na zvijezde ( sjećam se upravo te rečenice na jednom od predavanja na Feng Shui akademiji ) moramo se zapitati što se dogodilo s potencijalima koji su nam obećani, koji su tu? Zašto ih ne vidimo? Jeli netko htio da budemo u magli?
I dalje sam uvjerena da čovjek ne može djelovati na nebeske konstelacije, ali nas se može ostaviti u neznanju o tome. Kada ne znamo da nam energetski potencijal ove godine omogućava radost i naplatu svog truda, tada taj potencijal ne možemo iskoristiti. Sretna sam, stoga, što mi je Feng Shui otvorio oči za ono što se ne vidi ali postoji.

Energija 2020. godine

2020. vlada energija metala i broj 7. To podrazumijeva da je prema Feng Shui astrologiji Ki 7 smješten u samo središte i stvara energetski potencijal koji svi imamo pravo primiti. Budući da toj energiji pripada i jesen, upravo ovo vrijeme ima najveću snagu spominjanih potencijala ( iako se ne čini tako ).
Jesen nas vodi prema smiraju, prema zimi i uspavanoj energiji u kojoj se pripremamo za novi ciklus. Vrijeme jeseni koristimo da sve posađeno, njegovano i izraslo pokupimo, pohranimo višak i naplatimo sav trud. Jesen nam omogućava i da se organiziramo, uvedemo red i disciplinu, da odmjerimo svoju snagu, svoju čvrstoću.
Tijekom naredna dva mjeseca imat ćemo sposobnost da uvidimo tko smo i što smo postigli i ti uvidi nemaju svrhu da postoje tek tako, već da na osnovu njih donesemo odluke o daljnjim koracima i daljnjem vodstvu koje želimo slijediti.
Jako je poželjno da o tome dobro razmislimo, jer energija 2021. godine će biti izrazito jaka, čvrsta, fokusirana snaga pesnice ( pisat ću Vam na vrijeme o tome opširnije ). Na nama je da tu pesnicu odaberemo u svoju korist.

JEZERO JE PRIRODNAA POJAVA ENERGIJE METALA
ENERGIJA METALA JE ENERGIJA JESENI. SIMBOLIZIRA JU JEZERO.

Ovo se godišnje doba kroz prirodnu pojavu opisuje kao jezero koje je površinski mirno, ali  u sebi akumilira bogatstvo koje je spremno da ga se pokupi. Ima ga dovoljno za sve. Jezero zna djelovati opasno zbog neprozirnosti, tajni i mogućnosti koje su skrivene i možemo se radi toga okrenuti ka strahu koji će nas zaustaviti i onemogućiti da uzmemo bogatstvo koje nam se nudi.

Kako doći do potencijala jeseni?


Da bismo se osnažili tako da se otvorimo za potencijale jeseni i astrološke potencijale godine moramo se disciplinirati, organizirati, fokusirati, donijeti odluke i ostati čvrsti pri tome.

Energija metala je upravo takva; snažna odlučnost, fokusiranost, kompaktnost i discipliniranost. Naravno, ta snaga mora doći iz nas, ne smije nam biti nametnuta, određena. Mora biti produžetak naših stavova, uvjerenja, volje i znanja. I uvijek ljubavi. Tada ćemo prigrliti potencijale koji su nam omogućeni.
Treba li nam poticaj da se dovedemo do tog stanja, možemo se u svom domu i bilo kojem prostoru u kojem boravimo okružiti energijom metala.

ENERGIJU METALA PRONALAZIMO U BIJELOJ I SIVOJ BOJI, TE OKRUGLIM OBLICIMA I PREDMETIMA
ENERGIJU METALA PRONALAZIMO U BIJELOJ I SIVOJ BOJI, TE OKRUGLIM OBLICIMA I PREDMETIMA

Zidove možemo obojiti u bijelo ili sivo ( jedan zid na sjeverozapadu ili zapadu ), možemo staviti neke dekorativne predmete u energiji metala oko sebe; vaza ili ukrasna posuda u bijeloj ili sivoj boji ili od metala. Slike u sivim bojama i s motivima jeseni. Odjeća nam može biti u tim bojama ili možemo nositi nešto više nakita. Dobro je jesti ljuto i oporo jer pripada energiji metala; smeđa leća, soja, hren, papar, češnjak, celer, senf …


Ako nas energija jeseni odvede prema neravnoteži pojavit će nam se tuga i depresija. Tada smo vrlo ranjivi, dišni sustav će nam patiti i izgubit ćemo svoju kompaktnost i fokusiranost.
Rijetko kada bih nekome savjetovala da se izrazito okrene energiji metala jer on odiše hladnoćom, ali upravo sada ta nam energija treba. Nama, običnim ljudima, sada više nego ikada , treba energija metala da budemo hladni, fokusirani, sposobni donositi odluke i biti čvrsti pri tome.

Uza sve vanjske mjere od pomoći nam može biti i meditacija. Ona će nam pokazati put ako ga ne vidimo, umirit će nam um i pročistiti nepotrebne, lutajuće misli i rasutu pažnju usmjeriti ka jasnom cilju. Meditacija je neophodna koliko i hrana koju unosimo u sebe. 

Astrološki potencijali prema Ki brojevima

Ravnoteža postoji tek kada su sve energije prisutne i dobro izbalansirane. No, u ekstremnim vremenima su potrebne ekstremne mjere i stoga pojačana energija metala u ovom periodu dok vlada jesen će biti kao injekcija razboritosti i odlučnosti. No, kada jesen već počne prelaziti u zimu bit će vrijeme za drugu energiju. Nekim osobama čak i ranije jer, u ovisnosti o Ki broju koji imamo, energije djeluju različito.

Ako još ne znate svoj Ki broj, preuzmite Kratki vodič kroz Feng Shui i otkrijte ga.

Osobe rođene u energiji vode ( Ki 1 ) je ova godina naklonjena svojom energijom, jer metal hrani vodu. Tijekom jeseni vodene osobe će imati maksimalnu energetsku podršku. Ovim osobama možda nije potrebno dodatno se okruživati energijom metala jer vjerojatno je već ima dovoljno posvuda oko njih ( u bijelim zidovima, metalnim predmetima i slično ). Važno je tek da su svjesne te energije oko sebe i da joj dozvole da djeluje.

Osobe rođene u energiji drveta ( Ki 3 i 4 ) su pod kontrolom energije metala. Moguće da postoji vanjski otpor da ostvare zamišljeno, te da poslove dovedu do naplate. Pomoći će im da, uz gore navedene mjere za osnaživanje energije metala koja nam svima sada treba iz poznatih nam razloga, osnaže se i energijom vode; šetnje uz vodu, plava i crna boja, tekuća hrana. Tako će umjesto odnosa kontrole imati podršku energije godine.

Osobe rođene u energiji vatre ( Ki 9 ) su dovoljno snažne u odnosu na metal da je odnos kontrole usmjeren obratno nego što je slučaj s drvenim osobama. Vatra kontrolira metal. Za ove osobe neće biti od škode da se osnaže metalom kako je navedeno u prvom dijelu teksta, a sve u svrhu otvaranja navedenim potencijalima materijalizacije.

Osobe rođene u energiji zemlje ( Ki 2 , 5 i 8 ) mogu biti oslabljene energijom godine. Dodatno se okružiti metalom nije nešto što bi zemljane osobe izabrale, ali radi opisane svrhe to je dozvoljeno i poželjno u ovom trenutku. Naravno, zemljane osobe će kada osjete da su se potencijali počeli ostvarivati okrenuti ka svojoj energiji i dovesti se u ravnotežu.

Kratko o potresima;
Potres je krajnji pokazatelj neravnoteže energije zemlje. Budući da je energija zemlje takva da je dugotrajna i strpljiva, da ima sposobnost da doista dugo trpi i prima povrede, potresi nisu svakodnevna pojava. Uvijek nas šokiraju, uvijek nas natjeraju da zastanemo i usporimo. Svaki potres govori da Zemlja više ne može trpjeti, da je došla do svog maksimuma tolerancije i prostrtosti nama pod nogama.
Za svoj boljitak moramo pronaći njen boljitak. I Zemlji je potrebna energija metala koja će ju ohladiti, umiriti, uravnotežiti. Metal u našim razboritim postupcima i hladnim glavama ( a toplim srcima ) će joj biti od najveće pomoći.

ENERGIJU METALA PRONALAZIMO U BIJELOJ I SIVOJ BOJI, TE OKRUGLIM OBLICIMA I PREDMETIMA
MOTIV SLIKE U ENERGIJI METALA

Osobe rođene u energiji metala ( ki 6 i 7 ) su kao ribe u vodi tijekom ove godine. Energija metala koja vlada godinom je njihova osobna energija i najlakše će privući potencijale koji su gore navedeni. Metalci ionako vole sivo, bijelo i nakit, te su tako već povezani s energijom godine.

Sve navedeno je omogućeno, zapisano u potencijalima, ali hoćemo li uspjeti barem u ovim zadnjim mjesecima dovesti se do radosti i naplate uloženog truda pitanje je na koje je doista teško odgovoriti.
Čini se kao da se svi potencijali odigravaju u korist nekog drugog, zar ne?
Upravo zato sam i napisala sve ovo. Upravo zato da osvijestimo da imamo snage u sebi, čak i oko sebe, da okrenemo putanju kretanja pozitivnih energija prema sebi.
Možda mi jesmo mali brod na velikom, olujnom moru, ali moramo naučiti kormilariti da bismo došli na odabrano odredište. Za to nam treba hrabro srce i zdrav um, a Feng Shui astrologija nam može pomoći da se fokusiramo i osnažimo.

Čak ako niti to ne donese očekivano, ne ispune nam se podareni potencijali i osjetimo da tonemo u ekstrem energije metala, a to je tuga i depresija, znajte da postoji još načina da se povratimo u ravnotežu. Emily Dickinson je to znala, također;

NADA JE ONO PERNATO BIĆE

Nada je ono pernato biće
što prhne na granu u duši;
Napjev za napjevom bez riječi sriče
i nikad ne presuši.

Po oluji ona se najglasnije javlja,
i teško bi morala bura da bije
te sitne ptice glas da ugasi
koji nas toliko grije.

Čula sam je u kraju najvećeg mraza,
na morima što prijete crno;
a ipak u oskudici najtežeg časa
Nije ni zaiskala zrno. ( Emily Dickinson )

Želite li otkriti više o Feng Shui-u prijavite se za primanje dodatnih savjeta, ponuda ili inspiracija putem maila! Na poklon ćete primiti e-knjigu Priča o 5 elemenata. Ne želite li se pretplatiti na blog, knjigu možete kupiti.

Također Vas pozivam da naručite moju e-knjigu Na putu vode i vjetra te saznate kako je živjeti svakodnevno uz Feng Shui!

I want this!

You may also like